28 September 2009

Nik Aziz jawab cabaran Ibrahim Ali

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan cabaran ahli parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali, supaya beliau meletakkan jawatan sebagai isu lama yang tidak perlu dilayan.

Mursyidul Am PAS itu berkata rakyat boleh menilai sendiri apa yang telah dilakukannya sepanjang mentadbir Kelantan selepas memenangi pilihan raya umum 1990.

Banyak perubahan dari segi pembangunan telah dilaksanakan di Kelantan, termasuk di daerah-daerah terpencil seperti Gua Musang, Tanah Merah dan Jeli, katanya kepada pemberita di majlis Aidilfitri PAS di perkarangan Stadium Sultan Mohamed Ke-1V, di Kota Bharu hari ini, lapor Bernama.

Beliau mengulas kenyataan Ibrahim semalam yang mencabarnya meletak jawatan kerana gagal melaksanakan tugas sebagai menteri besar dan juga atas alasan beliau sudah tua dan wajar memberi laluan kepada pemimpin muda.

Cabaran Ibrahim itu adalah sebagai susulan kepada desakan menteri besar itu supaya ahli parlimen Pasir Mas itu melepaskan jawatan ekoran tindak tanduknya yang semakin bertentangan dengan parti itu. Pada pilihan raya umum 2008, Ibrahim memenangi kerusi Parlimen Pasir Mas sebagai calon Bebas atas tiket PAS.

Nik Abdul Aziz berkata faktor tua bukan menjadi penghalang seseorang daripada menjadi pemimpin politik.

"Tua apa salahnya, kalau muda pun hanya sampah apa guna?" katanya.

MalaysiaKini/-

4 ulasan:

Kuda Perang berkata...

Ibrahim Ali ahli politik picisan yang tak tahu berpolitik!!!

Usah di bagi peluang kpd munafik seperti ini..!!

Awanama berkata...

ahli parlimen yang tak tahu kenang budi. politik suku agama tiga suku tohlollllll.....

Muhamad Ruslan bin Abdullah berkata...

Orang macam Ibrahim Ali tidak boleh dopercayai lagi.Pas dah bagi peluang.lepas ni tak boleh percaya sampai mati...

Amir Razain berkata...

Ibrahim Ali menunjukkan tauladan yg baik buat masa kini utk para pemimpin lain contohi. Yg baik di setujui, yg buruk ditegurnya. Syabas Ibrahim Ali.
______________________
View Profile: Rantong™