25 Disember 2009

Kecurian Enjin F-5E memalukan negara- Nik Aziz

7 Muharram 1431H

KOTA BHARU, 23 Dis: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata kes kecurian enjin kapal terbang F-5E milik Tentera Udara Malaysia TUDM yang heboh diperkatakan boleh mencemarkan imej negara dan pemimpin negara ini.

Menurutnya, kecurian yang telah berlaku tahun 2007 itu bukan sahaja sesuatu yang sensitif, malah turut mencemarkan imej negara ini di mata dunia luar.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung perkara itu di pejabatnya hari ini.

Menurutnya, injin berkenaan tidak akan dicuri sekiranya tidak mengamalkan rasuah atau melindungi kes berkenaan dari pengetahuan umum untuk tujuan tertentu.

“Senyap ni sebenarnya satu kecelakaan pada rakyat dan kerajaan, kenapa selepas dua tahun perkara itu berlaku yangmana Menteri Pertahanan sewaktu itu dipegang oleh orang lain, baru sekarang terdedah,”ujarnya.

“Betullah kata Tun Mahathir Umno ni perasuah, bahkan ianya sudah buruk sampai ke usus serta tidak boleh dibaiki lagi, macamana sebuah perkara yang begitu sensitif, injin kapal terbang TUDM boleh dicuri,”ujarnya.

Katanya, rayat sebenarnya harus mengakui Umno dan BN sudah tidak mampu mentadbir negara kerana telah terpalit pelbagai masaalah individu, parti, rasuah, korupsi dan seumpamanya.

“Sudah sampai masanya rakyat menghukum pemimpin BN sekarang dengan menolak parti mereka pada pilihan raya umum akan datang.

“Kalau kudis kita naik ke kaki kita boleh berubat, tetapi naik sampai naik ke kaki tak boleh nak ubati lagi macam Umno yang semakin parah, sudah tidak ada gunanya lagi,”ujarnya.

HarakahDaily.Net/-

3 ulasan:

Awanama berkata...

Hai manusia-manusia yang jahil yang melompat-melompat marah pasal doa 'pecah perut' hari tu...Untuk pengetahuan kelian yang jahil tukir ni, bila disebut doa 'pecah perut'tak semestinya kalau orang tu buat zalim dan bila di doa laknatkan oleh orang yang dizalimi maka pecah lah perut org itu. Kes enjin inilah salah satu contoh doa itu dimakbulkan ALLAH dengan terburainya perbuatan keji yang dilakukan oleh penzalim. Percayalah dengan berkat doa 'laknat/pecah perut'ini akan terburai banyak lagi 'isi-isi perut' yang tidak diketahui rakyat. Insyallah impak dari 'isi-isi perut' ini akan memihak pada yang benar...Takbirrrr..-BPayong69

Awanama berkata...

BETUL3x

Cokoh Cik Latih berkata...

betul sangat tu,kawe setuju benar..... bijak demo