29 Rabiulawal 1431H
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9SKy57B3IYXfteRLgY5pyeIqZ2oI1WGBnqeRNclCuQ8UwKGSFOShbCfilG7d3P4rCWB0pNhadYUR99Gg17Deg34jf28kg-BBGXYURGjnyAoCPtaRJVP-54tI8jC4Wdsy_q_S0RFzfy64/s400/capati.jpg)
2 cawan tepung capati
4 sudu besar mentega
1 sudu minyak sapi
½ sudu teh garam
5 cawan air sejuk
Cara Menyediakan:
1. Gaulkan tepung bersama mentega dan garam.
2. Tuangkan air dan uli hingga lembut.
3. Kemudian ditutup biarkan selama 30 minit. Bahagikan adunan itu kepada lapan bahagian.
4. Canai tiap-tiap satu sampai nipis. Letakkan atas kuali. Bila keluar gelembung kecil balikkan masak sampai berwarna kunign pucat.
5. Hidang panas-panas dengan kuah dal atau sambal tumis.
terima kasih atas resipi ini... :)
BalasPadam