02 Julai 2009

MOZILA, jangan IE(Internet Explorer)

Kepada pelayar blog Cina Islam, anda dinasihatkan menggunakan browser Mozila Firefox bagi mendapatkan paparan tanpa gangguan. Jika menggunakan Internet Explorer, entri tidak dapat dibaca sepenuhnya.-wm

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saya guna opera, ok dan cepat jugak....

Tanpa Nama berkata...

saya guna opera, ok dan cepat jugak....

Tanpa Nama berkata...

sy guna mozilla coz insyaAllah.. lebih selamat surf web ngn mozilla, dr IE.. mozilla reduces the possiblity of getting viruses.

Dari jauh berkata...

Saya guna google chrome, ok juga.

balingmari berkata...

saya guna ie 8 ada masalah nak buka .... kadang2 laaa...
kalau guna google chrome ok jeee..

balingmari berkata...

memang kalau guna ie8 banyak masalah nk buka laman web YB... kalau pakai google chrome ok.

Tanpa Nama berkata...

IE telah bertapak lama pun sudah berkarat dalam dunia internet jadi kita menukarkan IE ke sang rubah berapi untuk menaikkan semangan pilihan rakyat.

ipohkaum berkata...

IE tu UMNO punya...memang teruk pun macam luncai...

david ahmad muniandy berkata...

saya nak tanya kalian macamana nak install linux ubuntu dalam laptop?
perlukah format balik harddisk saya?

maaf out of topic...

joe penang berkata...

Untuk david ahmad
awak boleh surf di ubuntumelayu.blogspot.com. banyak tipas mengenai ubuntu disana. Nak tanya pun boleh. dalam bahasa melayu

ANSARI berkata...

David:
sila lawat blog ini. sy byk belajar tentang ubuntu mlalui blog ini.http://melayubuntu.blogspot.com/

serupasekala berkata...

Anda juga boleh melayari nya dengan menggunakan googel chrome ia ringan dan cepat berbanding mozilla firefog.

acu cuba try test.

nokiadaun berkata...

david ahmad muniandy,anda blog ke kunjungi blog ubuntu melayu


melayubuntu dot blogspot dot com

john berkata...

saya pun guna mozilla gak....hehehehe

Tanpa Nama berkata...

lor linux ubuntu tu sistem operasi lain...kena le format buang windows dulu..baru blh masuk... satu soaln..best ker linux tu... ntah le x terpikiq nak try pun.. sori out of topic gak..huhu

nur hamizah zakaria ... berkata...

bagi sy,linux ni ssh ckit sb software2 ssh nk cri..tp,ad lecture sy ckp,dlm linux xde virus...xthu la 2..........try la gne linux....

david ahmad muniandy berkata...

terima kasih semua kerana membantu, kalian dapat membantu saya kalian dapat pahala juga...

saya dah bermula suka memakai linux sebab linux tiada virus free virus...

linux memang susah hendak menanggani tetapi kita boleh belajar sesuatu yang terbaru dalam platfom linux...apa yang kita belajar kita akan dapat itulah ilmunya.... :))

alonk berkata...

linux mmg xde virus.....
klu anda install ubuntu sgala software yg anda perlu utk kgunaan harian dan utk kerja2 lain blh dpt dgn free je....
ubuntu yg paling latest skrg ialah ubuntu 9.04 "jaunty jackalope"
utuk pgtahuan sume.... ubuntu akan kuar version baru stiap 6 bulan......
anda akan dpt 1 os yg sentiasa diupdate oleh komuniti ubuntu.....
utk mklmt lanjut sila ke sini..
>> ubuntu
atau utk bantuan mgenai ubuntu dlm bhsa melayu...
>> melayubuntu

alonk berkata...

Tanpa Nama berkata...

lor linux ubuntu tu sistem operasi lain...kena le format buang windows dulu..baru blh masuk... satu soaln..best ker linux tu... ntah le x terpikiq nak try pun.. sori out of topic gak..huhu

>>>untuk pgtahuan sume....
utk install ubuntu skg anda xperlu buang windows....
ad sistem yg dnamakan dual boot yg mmbolehkan anda boot kdua-dua os skali gus.... ia dpanggil "wubi"...
sila check di laman web ubuntu