30 Ogos 2008

Idham Lim : Kerajaan Perak mengalu-alukan usaha membantu rakyat miskin.

TAPAH : Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat sentiasa mendokong usaha gigih yang dilakukan oleh Yayasan Pembangunan Ummah Termiskin (YAUM Foundation) sehingga berjayanya Majlis Penyampaian Bantuan Dapur bagi golongan yang memerlukan di Daerah Batang Padang, Tapah. Demikian antara isi ucapan ADUN Titi Serong, Khalil Idham Lim yang mewakili Menteri Besar Perak pada majlis yang diadakan di sini hari ini.

Katanya " disamping tanggungjawab yang dilaksanakan oleh pelbagai agensi kerajaan, kita bersyukur kerana ada segolongan yang berkemampuan dengan persatuan dan kelompoknya untuk membantu rakyat Perak yang memerlukan"

Drs. Khalil menyampaikan ucapan.

Hadir sama dalam majlis tersebut ialah Bekas Presidennya , Datuk Dr. Arifin Mohd Lokman, Pemangku Presiden YAUM Foundation, Datin Noor Liza Hj. Ismail, Ketua Penolong Pegawai Daerah Batang Padang, Tapah, Razali Abu Bakar, Pengarah Urusetia Penerangan Negeri Perak, Ust Zulkifli Ibrahim, Pegawai Khas MB Perak, Muhammad KY. Tiang , Pegawai Tadbir Agama Daerah,Penghulu Mukim dan Ketua-ketua Kampung.


Dr. Ariffin dan Drs. Khalil mengagihkan bantuan kepada yang memerlukan.

Pada kesempatan itu seramai 120 orang fakir miskin telah menerima sumbangan yang dikumpulkan oleh yayasan.

Semasa berucap mewakili YAUM Faundation, Datuk Dr. Ariffin Mohd Lokman memohon agar penyumbang sentiasa mendoakan semuga pihak yang memberi sumbangan dimurahkan rezeki untuk menyumbang lagi dimasa akan datang.

Tiada ulasan: