16 Januari 2010

Pakatan Rakyat gempur Kinabalu

29 Muharram 1431H
http://www.sabahdaily.com

DALAM kekalutan pelbagai isu yang melanda negara kini, Pakatan Rakyat terus memperkukuhkan tapak perjuangan dengan menghayun langkah 2010 ke negeri Sabah, untuk jelajah penerangan isu semasa dan menguatkan pakatan.

Dewan Pemuda PAS Pusat yang diketuai sendiri oleh Ustaz Nasaruddin Tantawi dan Timbalannya Ustaz Azman Sapawi akan bertemu warga di bawah bayu dengan beberapa siri pertemuan yang telah siap diatur oleh Pakatan Rakyat Negeri Sabah.

Program ini selaras dengan keputusan muktamar Dewan Pemuda PAS tahun lalu yang bertekad akan memberi perhatian serius kepada perkembangan dakwah dan perjuangan di negeri Sabah.

Sabah yang sekarang ini menjadi benteng terakhir UMNO untuk terus bertahan memerintah bakal berhadapan laluan sukar pada pilihanraya ke 13 sekiranya pengundi Sabah mendapat maklumat yang tepat dan sebenar daripada Pakatan Rakyat.

UMNO Sabah yang disifatkan UMNO jadian akan dapat dilumpuhkan jika strategi yang digunakan Pakatan Rakyat mengena.

Ini kerana rakyat Sabah telah membuktikan mereka berani dan berupaya menukar Kerajaan yang ‘rasuah’. Rakyat Sabah telah menjatuhkan Kerajaan USNO, Berjaya dan juga PBS.

Dua siri Ceramah Pakatan Rakyat dijangka akan diadakan serentak pada 15 Januari (jumaat) pada jam 8.30 malam.

Ustaz Nasaruddin Tantawi bersama Hj Ansari (PKR) dan Dr Hiew King Cheu (DAP) akan berceramah di Pejabat KeADILan Bahagian Tuaran, Kg Batangan.


Sementara itu, Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Azman Sapawi bersama wakil PKR dan DAP akan berceramah di Pusat Penerangan PAS dan PKR Sepanggar.

Penyokong dan pendokong Pakatan Rakyat dijemput hadir untuk mendapat maklumat terus dan sebenar daripada pimpinan Pakatan rakyat.

Harakahdaily.net/-

Tiada ulasan: