30 Mac 2010

Terkini 10.15 am : Semua ADUN PR bersurai

13 Rabiulakhir 1431H

Selepas mengadakan sidang media, Ds. Nizar dan semua ADUN PR yang lain meninggalkan Dewan Bandaran Ipoh.

Demikianlah sikap tidak bertanggungjawab dan tidak sanggup menghadapi kenyataan yang ditunjukkan oleh Zambry dan Ganesan.

Saya yakin rakyat dapat menilai betapa BN takut kepada bayang-bayangnya sendiri setelah mendapatkan kuasa dengan kudeta dan disahkan mahkamah.


2 ulasan:

Awanama berkata...

Salam dr Gua Bkt Putus, G.Semanggoi.

Apa yg aku nampak & dengar ialah, kebanyakan rakyat yakin bahawa BN sebenarnya bukan takut. Perbincangan luar dewan anjuran PR ari ni adalah sah sesuatu yg sia2! Kecuali hampa tiru macam diThailand, kot2 depa mau berbincang. Itupun klu PR sanggup & setaraf dgn geng baju merah! Setakat dok melalak sana sini macam la ni...buat abis ayaq lioq ja! BN dlm diam2 dok pasang beribu strategi utk hadap GE13. Yg kita, asyik melalak & terlompat-lompat membawa cerita penglipurlara kpd para penyokong.

Awanama berkata...

SAYA DOK AGAK BOMOSIAM NI, KALAU TAK GILA BOLEH JADI SEWEL, ATAU PUN BUTA HATI DAN BUTA PERUT. KITA DOK INGAT DIA NI CERDIK TAPI BODOH. KALU PUAK TU BERANI AWAT DEPA TAK MAI, SEBAB BINCANG NI NAK CARI PENYELESAIAN SUPAYA KHIDMAT PADA RAKYAT BOLEH DILAKUKAN. TAPI BOMOSIAM NI AGAKNYA BANYAK KEDAGHAH MAKANAN HARAM HINGGA TAK DAPAT NAK BEZA SAPA YANG BUAT BAIK DAN SAPA YANG BUAT JAHAT. NAK TANYA HANG SIKIT PERANGI MACAM PEROMPAK DAN PENYAMUN ATAU LANUN TU BAIK KE JAHAT? KALAU TAK DAPAT NAK BEZA HANGPUN DOK MACAM PUAK TU (ZAMBRY MB HARAM)JUGAK.