25 Mac 2014

‘Makcik tak tau nak cakap apa, sedih sangat’

23 Jamadil Awwal 1435. [MOD] -
KUANTAN: "Bagi makcik masa dahulu. Makcik tak tau nak cakap apa, sedih sangat dengar pengumuman tadi," kata ibu kepada jurutera kapal terbang Khairul Amri Selamat.

    
Normah Jaafar, 50-an, amat sedih mendengar pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak malam tadi bahawa pesawat Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH370 dikesan berakhir di selatan Lautan Hindi.     
Khairul Amri, 29, merupakan seorang daripada 227 penumpang pesawat itu yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing kerana urusan kerja iaitu untuk membaiki sebuah jet milik syarikat persendirian. 
    
Normah ketika dihubungi tidak dapat menahan perasaan sedih sebaik mengetahui perkara itu dan menangis teresak-esak mengenangkan nasib yang menimpa anaknya.
    
Beliau bagaimanapun merakamkan penghargaan kepada media kerana ramai yang menghubunginya untuk menyampaikan rasa simpati mereka.
    
Normah, yang tinggal di Taman Kerayong Makmur, Bera dekat sini tidak mampu bercakap lebih lanjut kerana terlalu sedih.
     
Difahamkan beliau akan ke Kuala Lumpur pagi ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tragedi yang menimpa pesawat MH370 selepas ia hilang sejak 8 Mac.
    
Khairul Amri, 29, merupakan anak bongsu daripada tiga beradik dan mempunyai seorang anak berusia setahun tiga bulan. 

Bernama

Tiada ulasan: