07 Oktober 2009

Provokasi BN di Bagan Pinang

Hafiz Ismail

Kenyataan Ketua Pemuda UMNO mengenai insiden dia dipukul oleh 9 orang sekaligus menujukkan betapa murahnya publisiti yang cuba diraih dalam suasana kempen yang sedang berjalan sempena pilihanraya kecil Dun Bagan Pinang.

Jelas apapun kenyataan yang bakal dikeluarkan lagi, rakyat telah mula letih dengan omongan kosong dan tuduhan tidak berasas yang dilemparkan oleh pihak BN. Masuk akalkah seramai 9 orang yang membelasah seorang dan didapati orang yang dibelasah dapat berdiri dengan tiada sebarang kecederaan mahupun sedikit calar, dan yang paling pelik bajunya putih bersih seolah baru dikeluarkan dari mesin basuh.

Hishamuddin semalam mengatakan mereka mempunyai bukti video dan gambar insiden dan akan menyiasat siapakah dalang yang terlibat dalam insiden ini. Kami juga meminta Hismuddin untuk segara menyiarkan foto dan video tersebut agar kita juga tahu siapakah mereka yang terlibat. Jika dalam masa seminggu video atau gambar tesebut tidak disiarkan bermakna benarlah ini adalah suatu lagi siri rancangan untuk meraih simpati pengundi Bagan Pinang.

Dibawah adalah video sewaktu hari penamaan calon. Kelab penyokong BN sengaja mencetuskan provokasi dengan memasuki kawasan sempadan penyokong Pakatan. Walaupun telah diberi arahan dan diminta beredar oleh pihak Polis, mereka tetap tidak berganjak.


4 ulasan:

Tuk Kiyai berkata...

Tuan,
Sedikit pembetulan..
Bukan ketua pemuda umno tapi ketua putera mat-mat rempit malaysia....

Tanpa Nama berkata...

Salam,
9 orang belasah tumbuk tendang 1 orang...
agak2 apa akan jadi pada 1 orang tu..
sepatutnya dia buat demonstrasi mcmana dia ditumbuk..di tendang..diterajang...
Dan dia tunjuk gak..
cne dia boleh selamat dan cedera... mcm citer pendekar Bujang Lapok apabila Wak Mastor eh silap Wak Mustar kena belasah dengan samsang2 kat pengkalan penambang..
yang aku tahu..org akan tumbuk kat muka, hidung mata (lebam)..
ni pertama kali ada dakwaan org tumbuk kat tengkuk ajer...
entahlah..

Tanpa Nama berkata...

Harap utarakan videoclip ni...calun Bagan Pinang
http://www.youtube.com/watch?v=Ch1oOSlN-5w&feature=player_embedded#

Habib RAK

Tanpa Nama berkata...

dia mabuk laut agaknya, jangan mabuk todi sudah...