10 Disember 2010

Pakatan lancar 'Ubah Sekarang' di konvensyen

04 Muharam 1431 H
Oleh:roslan mohd

Pakatan Rakyat akan memperkenalkan slogan terbarunya, 'Ubah Sekarang!' yang akan dilancarkan pada konvensyennya di Seberang Perai, Pulau Pinang, minggu hadapan.

Penyelaras pentadbiran konvensyen, Mujahid Yusof Rawa berkata slogan itu membawa lima mesej penting kepada rakyat.

Ia termasuk matlamat Pakatan untuk menubuhkan kerajaan persekutuan yang bebas dari rasuah, telus dan mempunyai integriti.

"Kita mahu mendemokrasi dan membebaskan rakyat Malaysia dan membina persaudaraan di kalangan kumpulan berbeza bangsa kerana masyarakat kita sekarang ini tidak bersatu kerana ketegangan kaum dan agama,” kata Mujahid (atas, berbaju merah) kepada wartawan malam semalam.

"Namun, ini tidak bermakna kebebasan mutlak, kebebasan bermakna solidariti bukan anarki.”

Mujahid, yang juga ahli parlimen Parit Buntar berkata apabila Pakatan mengambil-alih kerajaan persekutuan, usaha mereka adalah bagi menambahkan pendapatan rakyat kepada RM4,000 sebulan dan masyrakat Melayu pastinya mendapat manfaat.

Gabungan yang ditubuhkan selepas pilihan raya 2008 itu juga menjanjikan keadilan dan sama rata dalam undang-undang serta gaji minimum untuk pekerja.

"Kenapa slogan 'Ubah Sekarang?' Jika kita tidak ubah seklarang, kita hadapi risiko belia kita akan menganggur, gejala rasuah terus berleluasa dan retaknya perpaduan kaum di kalangan rakyat pelbagai bangsa dan agama yang akan menjejaskan keseluruhan sistem,” katanya.

Konvensyen yang dijadualkan pada 19 Disember ini dijadual akan dihadiri oleh pemimpin utama Pakatan Rakyat.

3 ulasan:

TSUNAMI KE-2, BERUBAH, KITA BOLEH, PERCAYALAH berkata...

KALAU BARACK OBAMA LANCAR, 'CHANGE, WE CAN BELIEVE IN', UNTUK KEMPEN PRESIDEN DAN BERJAYA MENJADI PRESIDEN KULIT HITAM PERTAMA AMERIKA SYARIKAT, MAKA PAKATAN RAKYAT BOLEH MENGGUNAKAN 'UBAH SEKARANG', KE ARAH MALAYSIA YG LEBIH BAIK... KEBAJIKAN UNTUK RAKYAT.

Tanpa Nama berkata...

syabas pakatan rakyat!

Tanpa Nama berkata...

Syabas kepada Pakatan Rakyat.....
Pakatan Rakyat sepatutnya berusaha lebih lagi untuk cepat-cepat membentuk sistem 2 parti di Malaysia ini barulah seronok sikit, bagi parti Pas pula sebagai sebuah parti yang dilihat lebih nak kepada Islam daripada UMNO seharusnya lebih kehadapan dari parti-parti lain dalam Pakatan.