20 Ogos 2013

Sambutan Hari Belia di Shah Alam 24 Ogos

13 Syawal 1434 H. [MOD]
KUALA LUMPUR: Orang ramai dijemput untuk bersama-sama memeriahkan Sambutan Hari Belia Antarabangsa yang akan diadakan di Dataran Kemerdekaan Shah Alam pada 24 Ogos ini.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Belia dan Sukan Negeri Selangor, Dr Ahmad Yunus Hairi (gambar) berkata sambutan itu bermula jam 7.00 pagi hingga 12.00 malam.

Turut dianjurkan serentak adalah Majlis Hari Raya Aildilfitri serta sambutan Ambang Merdeka.

Menurutnya, tema ‘Integriti’ dipilih supaya generasi muda menghayati prinsip itu dalam agenda perubahan nasional.

Tambah beliau, antara acara yang disusun nanti adalah penerangan isu berkenaan krisis di Mesir dan Solat Hajat untuk memohon keamanan di Mesir.

Turut diadakan sembang santai golongan belia bersama mantan Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan juga program khas bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Kita juga akan menganugerahkan anugerah Penggerak Belia Tempatan (Pebt) terbaik,” kata beliau dipetik Selangorku.

Kata beliau, para pengunjung juga berpeluang menikmati pelbagai jenis makanan bagi sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri yang akan disediakan oleh setiap pihak berkuasa tempatan.

“Disasarkan lebih 10,000 akan hadir dalam program ini dan diharapkan lebih daripada itu kerana pada tahun lepas lebih 50,000 hadir pada program kemuncak dalam program bersama Ustaz Azhar Idrus,” kata beliau.

Katanya, beberapa acara sukan akan diadakan seperti Paintball, Walk Hunt, Cycling Hunt, Basketball 3 0n 4, Klinik Bola Sepak, Pertandingan Pidato ‘Rasuah’, Pertandingan Catur Piala Exco Belia dan Sukan, Pertandingan Blast of the Band dan Pertandingan Dekorasi Cup Cake dan Kraft Fabrik Felt.

Tiada ulasan: