21 April 2009

Tanam pokok bawah pokok ?

Bercerita kepada ana kecil dengan tajuk ringkas seperti diatas, komen pertamanya "mana boleh". namun itu sudah jadi kenyataan akibat ketakutan yang amat sangat kepada usaha untuk membangunkan kembali "PlakDemokrasi" yang dimusnahkan suatu masa dulu.

Kerana itulah Majlis bandaraya Ipoh (MBI) pada pagi 18April lepas telah "menanan pokok bawah pokok" seperti gambar- gambar yang saya paparkan ini.5 ulasan:

Awanama berkata...

Pokok ini telah di beri penghormatan yang amat tinggi olih pihak pemerintah Kudeta. Berkemungkinan besar pihak pemerintah telah mengesahkan akan pengaruh sejarah yang terdapat pada pokok ini. Kerja kerja seterusnya akan menjadi lebih mudah bagi pihak kepimpinan PR. Setelah pokok ini dan sekitarnya menjadi subur dan berkembang, diminta pihak PR hanya menyediakan Plak Demokrasi secara lebih sistemetik dan menceritakan akan hikayat Pokok bersejarah ini. Takbir!

anak berkata...

kelakar ler zambryyyy.....

Awanama berkata...

Begitu sekali fobia mereka sehingga mengambilkita butir-butir begini. Kalaulah mereka sebegini teliti dalam hal-hal kebajikan rakyat...

Unknown berkata...

Salam... Sukalah pokok besartu dapat anak ramai...

>>>Budak Kampung<<<

Ubaid Madani berkata...

depa pun kerajaan bwah pokok gak..kenapa tak tanam pokok ditempat lapang,ni bawah pokok gak
...he he he.Zambryyyy Lu Fikirlah Sendiriiii