03 September 2010

Kamera intip berjaya rakam wajah dalang

23 Ramadhan 1431 H

Beberapa individu dikenal-pasti dalam rakaman video yang dijumpa dalam ‘kamera intip’ yang ditemui di pejabat menteri besar Selangor pada awal bulan lalu.

Pada sidang media di Shah Alam hari ini, setiausaha politik kepada menteri besar, Faekah Husin berkata mereka yang dikenalpasti itu bekerja di tingkat yang sama dengan pejabat menteri besar di bangunan setiausaha kerajaan negeri.

“Daripada siasatan dalaman, terdapat beberapa wajah dan suara yang dikenal-pasti dari rakaman video itu. (Tetapi) kita tidak bercadang mendedahkan butirannya (sekarang),” katanya.

“Sesetengah mereka sepatutnya berada di sana, tetapi ada juga yang tidak sepatutnya berada di sana.”

Pasukan khas yang ditubuhkan bagi menyiasat penemuan ‘kamera intip’ itu akan berbincang dengan Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim esok untuk menentukan tindakan selanjutnya.

Faekah berkata pasukan petugas itu perlu mendapatkan kelulusan daripada Khalaid sebelum boleh menyoal-siasat mereka yang dikenal-pasti dalam rakaman video itu.

"Kami perlu menyiasat mereka bagi menentukan siapa di sebalik perkara itu,” katanya.

Menurut Faekah, rumusan awal siasatan mendapati mereka yang terbabit itu cuba menjadi “nakal dari segi politik.”

Beliau juga mendedahkan tiga pegawai polis berjumpa dengannya pagi ini tetapi mengesahkan belum ada laporan polis yang dibuat.

Sebelum ini, Khalid berkata pasukan petugas berkenaan akan diberi masa menyiasat terlebih dahulu sebelum menyerahkannya kepada polis.

Malaysiakini/-

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

common la, tu bukan kerja org pro!!!
pnh tgk citer james bond 007????

kalau nk tuduh kerajaan terbabit, lebih daripada tu diorang boleh buat....

Tanpa Nama berkata...

Semoga YB Khalid lebih berhati2 selepas ini. Kalau patut hadkan mereka yang boleh memasuki bilik YB, pembincangan lakukan dibilik khas jadi dokumen2 sulit tak keluar dr bilik YB. Takut jd mcm PR Perak, org kuat Majlis bermuka2, kabur mata sebab dapat ganjaran besar dr Zambri mamak.

Raziq Najab berkata...

RAKAMAN VIDEO DARI RAQIB & ATIT LEBIH HEBAT DARI SB CAP AYAM UMNO/BN TU...

PERGI JAHANAM DENGAN UMNO/BN!!!

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik kamera tu pandai berbunyi bila nak abis bateri.... kalau tak macam-macam ada dalam kamera tu.