07 September 2009

Denmark akan bakar Quran

From: Affendi Abdullah draffendi52@yahoo.co.uk

Carefour enggan memboikot barangan Israeli/American/ Denmark . KFC ( Kentucky Fried Chicken), McDonalds, Hardees, Burger King, Pizza Hutt & Starbucks telah mengambil keputusan untuk membeli barangan Denmark bagi menyelamatkan kerugian mereka.

Boikot barangan Denmark dan sampaikan berita ini kepada sesiapa sahaja !!!!! Denmark mahu membakar kitab suci al-Quran pada Sabtu akan datang di satu kawasan lapang di Coppenhagen (ibukota Denmark ), sebagai reaksi terhadap pemboikotan ummat Islam keatas barangan mereka.

Diharap kita semua bersatu memboikot barangan mereka dan berdoa kepada Allah yang Maha Berkuasa supaya menunjukan kesan rancangan jahat mereka , menjadi satu pelajaran dan iktibar kepada seluruh dunia. Sampaikan berita ini kepada mereka yang anda kenal.

Denmark semakin terdesak

Sila panjangkan berita ini. Assalaamu 'Alaikum, Berita gempar, harap anda semua tahu tentang akhbar Denmark yang telah mempersendakan Rasulullah SAW dan hingga kini mereka tidak menyesalinya..Marilah kita jadikan mereka menyesalinya.

Duta Besar Denmark. Perdana Menteri dan Denmark National Channel; kesemua mereka sedang merancang berbuat sesuatu untuk menghentikan pemboikotan ummat Islam sejak bulan lepas , dimana mereka telah mengalami kerugian hingga 4 billion Euro. Jika kita meneruskan pemboikotan barangan Denmark 7 bulan atau lebih lagi , kerugian dianggarkan mencapai sekitar 80 billion Euro.

Sila sampaikan maklumat ini kepada setiap Muslim yang anda mampu usahakan. Ingatlah ; Rasulullah mungkin akan bertanya kepada anda di hari akhirat kelak : Apa yang telah anda lakukan apabila mereka mempersenda-sendakan aku? Bagaimana anda mempertahankan saya?

Minuman 7-up , LEGO, cokolat Cadbury , Hall Chewing gums atau apa-apa barangan yang mempunyai kod bar bermula dengan angka 57 . Tolong yakinkan semua ummat Islam supaya memboikot barangan yang dikeluarkan oleh negara Denmark."

10 ulasan:

Qalam_Firdaus berkata...

insyaallah...............Allahuakbar!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

dah lama islam dihina, sejak negara islam diperintah oleh pemimpin seperti UMNO....

Abdul Qahhar berkata...

Tekadkan azam...boikot semua barangan denmark..biarkan ekonomi mereka lumpuh...allahuakbar

Tanpa Nama berkata...

wahai umat islam bangun dan sedarlah...guna lah produk islam yg halal ,suci dan toyyibah bg menjana ekonomi umat islam.!!jgn bsengkongkol dan terperdaya dgn produk yg hanya mengaut untung dgn menipu dan mgunakan nama islam bg melariskan sesuatu produk serta memikirkan jenama/tempat yg mewah atau berhawa

kayrolldin berkata...

1 malaysia!

abdul karim berkata...

berjihadlah ..guna barang buatan Muslim ..

mungkin kadang-kadang ada yang mahal sedikit ..
biasalah.. harga barang berkaitan kos.. kalau keluaran sedikit, tentu kos tinggi..

kalau permintaan banyak, maka pengeluaran boleh banyak, kos boleh kurang, harga boleh kurang..itu lumrah pengeluaran ..

masalahnya, orang melayu yang Islam ni nak bandingkan harga pengeluar besar dengan pengeluar kecil ..

ilmu mcm ni tanya makcik jual kuih pun dia boleh jawab ..kalau banyak order, memang boleh kurangkan harga ..tapi klu order sikit, mcm mana nak murah ...

Tanpa Nama berkata...

dulu alarqam mengeluarkan banyak makanan,product yang halal....kenapa dicantas semuanya.....cukup la aurat(wirid2)dan pertubuhannya saja diharamkan....kan dah elok ada yang halal.....masa tuu...

Tanpa Nama berkata...

kalu tak dapat nak rasa KFC, McD, Kenny Rogers dan lain-lain makanan...jangan bimbang dan takkan ada yang mengalami simptom kebuluran, gastrik, kejutan saraf dan kematian mengejut. Beli bahan masak sendiri... atau HPA percepatkan bukak kedai ayam goreng n bakaq seluruh m'sia. Takbir!

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik aku takde duit nak pergi Denmark. Kalau lah aku ada duit lebih sikit,habis PM Denmark tu aku belasah.

Tanpa Nama berkata...

Guna produk halal buatan malaysia!