24 Ogos 2013

TG Nik Aziz makin pulih, bersemangat isu Mesir

17 Syawal 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-

KOTA BHARU: Keadaan kesihatan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kini semakin pulih dan dijangka keluar wad di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) di Kubang Kerian, Ahad ini.

Malah beliau melayan tetamu yang datang melawatnya dan bertanya khabar mengenai pergolakan yang berlaku di Mesir sekarang. 

Tengah hari tadi beliau dikunjungi Setiausaha Perhubungan PAS Kelantan, Zulkifli Mamat.

“Tok Guru pun berhajat hendak pergi menunaikan solat Jumaat tadi memandangkan keadaan kesihatannya semakin baik sekarang, namun doktor menasihatkan lebih banyak berehat.

“Esok juga beliau ada jemputan daripada kerajaan Selangor namun memohon maaf tidak sempat hadir kerana keadaan kesihatan belum pulih sepenuhnya,” kata pegawai khasnya, Wan Zulkefli Wan Muhammad.

Mantan menteri besar itu dimasukkan ke wad pada Ahad lepas selepas menghadapi masalah berkaitan perutnya. 

Penyakit itu sudah lama dialami dan sering kali mendapat rawatan. Bagaimanapun ia tidak ada kaitan masalah jantung.

Wan Zulkefli berkata,  disebabkan doktor mahu melihat kesesuaian ubat baru menyebabkan Tok Guru Nik Aziz ditahan di wad lebih lama berbanding sebelum ini.

“Beliau juga kelihatan bertenaga sekarang boleh berjalan di sekitar wadnya. Tok Guru nampak bersemangat bercakap mengenai konflik yang berlaku di Mesir sekarang,” ujarnya di sini.

Sejak dirawat di HUSM Ahad lalu beliau dikunjungi pelbagai pihak termasuk Menteri Besar, Ustaz Datuk Ahmad Yakub, anggota-anggota Exco  kerajaan negeri, wakil-wakil rakyat dan pegawai kerajaan.

Tiada ulasan: