08 Mei 2009

Ganesan tangguh sidang satu jam lagi...

Ganesan cuba mengendalikan Sidang Dun kali kedua

Speaker haram sekali lagi gagal untuk mengendalikan sidang dengan jawatannya yang disandangnya secara tidak sah apabila diganggu oleh semua ADUN PR dengan laungan "Ular" sehingga menenggelamkan suara Ganesan walaupun menggunakan pembesar suara yang cuma dibuka untuk kerusi ADUN yang dipinjamnya.

Inilah tindakan sabotaj yang tidak bertanggungjawab sedangkan Speaker yang sah sejak tadi pembesar suaranya tidak berfungsi.

Kerana gangguan itu menyebabkan beliau menangguhkan lagi sidang selama satu jam.


31 ulasan:

Awanama berkata...

bertahan YB..ini amanah rakyat..bertahan hingga titisan darah yang terakhir..ingat YB, pejuang ISLAM tidak mengenal erti putus asa..semoga YB sekalian diberi kekuatan..takbir!!!!!!!!!!!!

Sivaji Da Boss berkata...

tangguh lagi sejam, means Zohor akan masuk tak lama lagi.....So what the best solution???? hmmmm

Anak Perelih berkata...

pasai mikrofon tu.. ni mesti kerja technician yg di kow tim oleh BN...

Mohamad Fauzi Bin Hj Abu Samah berkata...

apa lah asyik tangguh je...tangguh le sampai tahun depat...

anakku berkata...

tak payah dok layan arahan Speaker Haram nie.. teruskan kerja dewan nie... bukan susah pon... speker HALAL buat kerja dia... bab yg haram nie nanti mahkamah cerita... jangan la ikut rentak mereka....

Awanama berkata...

Sesungguhnya Allah sentiasa di pihak yang benar. kami akan sentiasa menyokong Yb PR. teruskan perjuangan, rakyat memerlukan pengorbananmu...

Nizam Mahmud berkata...

Stand your ground YB.

Amanah dari Allah ini jangan di sia-siakan.

Awanama berkata...

jgn dok dengar cakap dia...

haram... berdosa besar...

jgn layan...

lucutkan baju speaker haram tue....

Unknown berkata...

Salam... tak guna yer Datuk P Ganesan... buat malu rakyat sungkai je.

Awanama berkata...

halau speaker haram dan zombi keluar.....

lucutkan baju yang speaker haram tu dok pakai...

habis cerita....

Botak Kuala Kurau berkata...

ampun tuanku, sembah patik harap diampun, patik yang pacar yang hina ini mohon tuanku bubarkan DUN Perak supaya rakyak tidak keliru..

Awanama berkata...

Masalahnya, kenapa perlu akur arahan Speker palsu untuk tangguhkan persidangan. Sepatutnya, arahan untuk tangguhkan persidangan dibuat oleh Siva bukan Ganesan. Apabila semua adun menurut arahan menangguhkan sidang oleh ganesan, secara tidak langsung, mereka mengiktiraf ganesan sebagai speaker.

Awanama berkata...

jgn dok layan.... ganasan bukan speaker...

usul belum dimulakan lagi...


jgn ikut perkara haram...

berdosa tau....

TpK berkata...

Cari loud hailer kasi sama YB Siva!!

TpK berkata...

Cari loud hailer!! cari loud hailer kasi sama YB Siva!!

Awanama berkata...

SPEAKER HARAM BN dah LULUSKAN 2 USUL....

PAKATAN RAKYAT yg ada SPEAKER SAH dan ADUN2 masih BELUM LULUSKAN SATU USUL pun....

apa ni ADUN PR? buatlah USUL dan LULUSKAN SEGERA.

KUASA SPEAKER SAH ditangan kita...

BN yg tiada KUASA pun berani buat usul, ni PAKATAN RAKYAT yg kata ada KUASA takut nak buat USUl...

cepat2 lah, kena buat 'serangan ' juga, ni asyik jadi defend je.

bila nak attack ni....

Gud Luck!!

p/s; waktu Zohor boleh buat solat dalam Perang kot - perang lawan Pemerintah BN yg Zalim :)

Awanama berkata...

Ikut speaker yang halal jangan ikut speaker yang haram.

TpK berkata...

Tu le, jangan dok ikut langsung arahan Ganesan speaker haram jadah,ignore je berok tu!! ADUN PR dengar arahan YB Siva saja le, tu speaker HALAL!!

Muhamamd Firdaus berkata...

siva perlu berpuasa sampai bangunan SUK tutup pejabat

Awanama berkata...

kah.kah..kah...kah..
hari ini dalam sejarah...
2 pihak berebut kedudukan..speaker
sidang dalam sidang....
awas RAKYAT sedang memehati....

Ann berkata...

harap kemenangan akan berada di pihak yg benar.. amin.

Kekacang berkata...

Inilah terjadi bila dah gila kuasa, sanggup melanggar dan merampas hak milik orang lain.

Awanama berkata...

Hati-hati...kot2 nya Ganesan nak buat sidang lepas Maghrib (waktu malam). Haaa baru la ada sidang bawah lampu lak...hehehe.

BN ni kerja nya takder lain; cakap tak serupa bikin, buat kerja HARAM, duk kerusi orang suka hati, tak reti bahasa melainkan PPSMI dan kerja salahkan orang lain bila diri terasa BERSALAH!

Awanama berkata...

Tak payah kemukakan usul. Ini hanya persembahan badut sarkas oleh BN. Lepas kiter halau beruk 10 ekor tuh, barulah prosiding blh dimulakan. Tak yah lah terhegeh2 nak kemuka usul, enjoy the beruk dance je lah. Bkn senang tau nak buat show. Standing Order sepicis pown tak leh hafal. ;P

TpK berkata...

Betul le. ADUN2 PR patut buat usul jugak. 1)sekali lagi(10 kali pun takpe) usul sahkan penggantungan berok2 tu. 2)usul pecat lagi sekali OKU Hee yg dah pun dipecat, pecat dari kerusi Timbalan Speaker DUN. 3) usul lantik Timbalan Speaker baru 4)Gantung lagi (berkali2 pun takpe) teloq Setiausaha DUN 5)Usul percaya pada DS Nizar sebagai MB yg sah. Jangan mengalah, PR pun kena buat usul dan dipersembahkan pada Tuanku Sultan. UMNO BN haram jadah boleh luluskan usul takkan PR yang ada speaker halal tak boleh buat?? isshhh.....penin!!

Awanama berkata...

Buat le kerja dengan berakal dan berhemah. Hampa tu wakil rakyat. Kami tak mau hampa berlakon sebabkan jawatan tapi kami pilih hampa untuk buat kerja sama ada PR atau BN jadi le orang jangan jadi beruk. Beralah bukan bermakna kalah tapi satu step untuk kemenangan mutlak. Ingat jadi ORANG jangan jadi ......

Awanama berkata...

time solat jgn lupa . kalau Bn nak take over DUN masa solat , terserahlah .

My Ahfaryikarzt Mobile berkata...

Slm,

Jampi2 la sikit Ustaz, gunakn apa2 yg ada.

Biaq depa2 puak BN tu jadi pekak bisu kaku,

Munajat pd yg maha kuasa.

Bubarrr D.U.N

Awanama berkata...

aku sokokng TPK....

Pakatan Rakyat usul kan balik kat siva pasal penggantungan 10 ekor monyet tu....ulang-ulang pun tak per....tengok bagaimana monyek2 tuh akan memekik

Ubaid Madani berkata...

atas kebongkakan & ego.....yg menderita dan susah ialah.......(kertas UPSR BM tahun ni)

Awanama berkata...

YB, kenapa perlu adjourned kan sidang nie??kenapa perlu dengar cakap ganesan pencacai ameno nie??YB Siva patut teruskan ajer meeting sebab dier Speaker yg SAH....dier patut teruskan usul sewaktu zambry HARAM sedang elok keluar dewan...arahan tangguh terbatal dengan sendirinya sbb ganesan speaker HARAM!!!