04 Ogos 2009

HIMPUNAN PEMUDA NEGERI PERAK

Email Oleh : Naninu Sakun

ASSALAMUALAIKUM YB!

HARI INI HIMPUNAN PEMUDA NEGERI PERAK ( 1 BLACK PERAK ) TELAH DIADAKAN BERDEKATAN MASJID TINGGI BAGAN SERAI PERAK . HEBAT SUNGGUH DENGAN KEHADIRAN 2 TRAK FRU.
APABILA SAYA MENDAPAT TAHU, SAYA TELAH SEGERA PERGI KE SANA YANG PADA MULANYA PLAN ASAL SELEPAS ZOHOR. ALHAMDULILLAH DENGAN BANTUAN UNIT AMAL SAYA DAPAT MELETAKKAN KERETA BERDEKATAN DENGAN TEMPAT HIMPUNAN SETELAH MEREKA NAMPAK KERETA SAYA ASYIK BERPUSING2 BERDEKATAN DENGAN POLIS DAN FRU SAMBIL MEMEGANG KAMERA. NASIB DAPAT PARKING KALAU TIDAK JENUH NAK JALAN LEBIH 2 KM.

INI MENUNJUKKAN MELEBIHI 2 RIBU ORANG TELAH HADIR BERBANDING DENGAN HIMPUNAN TAJUKNYA SIAPA PENGKHIANAT BANGSA ANJURAN UMNO DI TAIPING PERAK BARU2 INI YANG KEHADIRANNYA BEGITU RAMAI IAITU 30 ORANG SAHAJA. RAMAI SUNGGUH HINGGA NAK PARKING KERETAPUN TERLAMPAU SENANG. BEGITULAH BEZANYA SAMBUTAN 1 MALAYSIA TERHADAP MAJLIS ANJURAN P.RAKYAT DAN UMNO. KALAU PENCACAI UMNO NAK KOMEN, PI KOMEN KAT BLOG HANGPA, BLOG YBNI UNTUK PENCINTA KEADILAN BUKAN UNTUK ORANG YANG CAKAP BERAPI MACAM SI KATAK TAPI DUDUK DALAM TEMPURUNGJE SEMALAM DI KUALA LUMPUR.


MENURUT PETUGAS UNIT AMAL FRU SUDAH MASUK KE TEMPAT PERHIMPUNAN NAMUN BERUNDUR BALIK KERANA TEMPAT HIMPUNAN ADALAH TEMPAT PERSENDIRIAN. JUSTERU, HIMPUNAN PEMUDA NEGERI PERAK TELAH DITERUSKAN DAN FRU SERTA POLIS DUDUKLAH BERHAMPIRAN DENGAN TEMPAT HIMPUNAN LINGKUNGAN 100 METER. MASUK SAHAJA KE TEMPAT HIMPUNAN, KELIHATAN ORANG RAMAI BERPUSU2 UNTUK MEMBELI BAJU T-SHIRT KEMPEN PEMBUBARAN DUN PERAK. LARIS MACAM JUAL GORENG PISANG. KELIHATAN JUGA PETUGAS2 UNIT AMAL MENGAGIH-AGIHKAN STIKER KEMPEN BUBAR DUN DAN ADA JUGA DIKALANGAN MEREKA TENGAH MENGANGKAT BUAH RAMBUTAN UNTUK SAMA2 DIRASA OLEH PARA JEMPUTAN. MERIAH SUNGGUH! SAYA MENUJU PULA KE KAWASAN CERAMAH NAMUN TIDAK DAPAT MASUK KE DALAMNYA. NAK AMBIL GAMBAR DI TEPIPUN XDPT MASUK. HANYA GAMBAR2 YANG SAYA SERTAKAN INI DAPAT MENCERITAKAN SITUASI INI. HIIMPUNAN INI TELAH MENGHIMPUNKAN SERAMAI 8 ORANG PENCERAMAH DAN SEWAKTU SAYA SAMPAI MB RAKYAT YB NIZAR BARU MEMULAKAN CERAMAHNYA. BELIAU TELAH MENCERITAKAN DETIK2 KETIKA HIMPUNAN I.S.A DI KUALA LUMPUR KERANA BELIAU JUGA MENYERTAINYA. PADA MAJLIS HIMPUNAN TERSEBUT TELAH DILANCARKAN TABUNG UNTUK MEMBANTU MEMBEBASKAN TAHANAN2 KETIKA HIMPUNAN MANSUHKAN ISA DAN JUGA BANTUAN UNTUK PETUGAS UNIT AMAL PAS YANG KEMALANGAN SEWAKTU HENDAK MENGHADIRI HIMPUNAN DI KL. YANG PASTI HIMPUNAN PADA 2 OGOS INI MENJADI WACANA UNTUK MENUNJUKKAN KEPADA UMNO DAN BN BETAPA RAKYAT 1 MALAYSIA SEMEMANGNYA MENOLAK MEREKA. TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA DEWAN PEMUDA PAS BAGAN SERAI ..........

ANAK KOMANDO REJIMEN 1


5 ulasan:

Pak Malau berkata...

Dlm paper cina ada siar gmbar SPRM sdg belasah Teoh Beng Hock..diambil dari YNC.com. Aku cari dlm YNC.com tp tak jumpa...Bleh sape2 cari n download dlm blog ni...bleh ustaz?

Awanama berkata...

tahniah dan syabas kepada penulis serta dewan pemuda pas bagan serai

Awanama berkata...

TAK PAYAH BUBARLAH TUNGGU 2 TAHUN LAGI.BUKAN LAMA 2 KALI RAYA PUASA SAJA.

Awanama berkata...

syabas pemuda pemudi harapan negara

Awanama berkata...

Syukur kepada Allah kerana tindakan pemuda Pas Bagan Serai menunjukkan kita harus berjuang menegakkan kebenaran kerana Allah