27 Januari 2012

"Barisan Nasional" Masih Gagal Membina Kompleks Maahad Tahfiz

3 Rabi'ul Awal 1433H. [MOD] -

Hasrat "Barisan Nasional" membina sebuah Maahad Tahfiz untuk Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) masih belum tertunai walaupun tarikh untuk menyiapkan kompleks tersebut telah tamat 31 Disember 2011 yang lalu.

Perhatikan betul-betul papan tanda tersebut, ianya ditulis "Satu Lagi Projek Barisan Nasional

Wah! begitu banyak wang nampaknya Barisan Nasional ingin menghadiahkan sebuah kompleks bangunan untuk Majlis Agama Islam Melaka. Harap-harap cadangan pembinaan kompleks bangunan tidak disiasat oleh Jabatan Audit Negara kerana ianya dibina oleh sebuah parti politik.

Kompleks tersebut sepatutnya dibina atas lot 19451, Mukim Bukit Katil agak ganjil kerana sebuah parti kompenen Barisan Nasional berhasrat membina Maahad Tahfiz untuk diserahkan kepada MAIM. Ianya seolah-olah mengambarkan Barisan Nasional memungut derma daripada ahli-ahlinya yang terdiri daripada MCA, MIC, GERAKAN dan UMNO bagi membina sebuah kompleks maahad tahfiz untuk MAIM.

Walaupun hasrat "Barisan Nasional" begitu "murni", bangunan tersebut masih gagal dinaikkan walaupun seketul bata.

Kedudukan papan tanda ini berada tidak jauh daripada Bilik Gerakan Barisan Nasional Parlimen Bukit Katil yang terletak hanya kira-kira 100 meter, mungkin pengerusi Barisan Nasional Melaka mempunyai jawapan untuk papan tanda dan projek ini.

Walaupun "Barisan Nasional" sehingga sekarang masih gagal membina bangunan ini, kerajaan mereka "Kerajaan Barisan Nasional" dikatakan beria-ia mengambil alih Maahad Tahfiz As-Solihin yang berada di Merlimau untuk dijadikan tahfiz baru di bawah kelolaan MAIM.

Blog Yusuf Wahab

Tiada ulasan: