16 Januari 2012

Di mana Khir Toyo, Hasan Ali boleh tubuh parti baru ?

22 Safar 1433H. [MOD] -

KHIR TOYO terus menyepi walaupun hari ini sudah masuk tarikh 16 Januari, ertinya sudah 8 hari daripada 09 Januari iaitu hari keputusan DS Anwar di dalam kes Liwat II. Sebelum ini, mantan MB Selangor tersebut berjanji akan mengumumkan masa depan politiknya selepas 09 Januari iaitu tarikh yang mungkin `simbolik' buat beliau.

Wajah yang di `transformasi'kan sejajar dengan transformasi Najib

Sebelum ini juga, Mahkamah Tinggi telah menjatuhkan hukuman penjara 12 bulan ke atas Khir Toyo di bawah Seksyen 36 (1), Akta Pencegahan Rasuah Malaysia 1997 di atas kesalahan mendapatkan untuk dirinya dan isterinya suatu barangan berharga dengan balasan diketahui tidak mencukupi iaitu dua lot tanah dan sebuah banglo di Seksyen 7, Shah Alam.

Khir Toyo telah membuat rayuan ke atas kes ini. Difahamkan sehingga kini, wartawan telah mula mencari-cari mantan MB Selangor tersebut untuk mengetahui apakah tindakan beliau selepas ini di dalam kerjayanya sebagai ahli politik.

Saya mencadangkan agar beliau menubuhkan parti baru di mana Presidennya adalah Dr Hassan Ali, Timbalannya adalah beliau sendiri dan Ahli-Ahli Jawatankuasa yang lain bolehlah dipilih dari beberapa `ekor katak' yang masih belum bertuan seperti Zahrain, Zul Kulum, Gobalakrishnan dan beberapa orang lagi.

Itu sekadar cadangan saya sahaja. Apapun kita masih ternanti-nanti kenyataan dari Khir Toyo.

WFAUZDIN NS

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

HASAN ALI BOLEH TUBUH PARTI CAP AYAM

Tanpa Nama berkata...

Hasan ali dah macam pungguk rindukan bulan, jangan jadi macam orang ambil bini orang sudah la...

pak mat berkata...

Mursyidul Am depa bleh amik Mantan Mamak Bendahara Tun Madey... Ketua Ulamak Ust Nasa,Setiausaha Datok Nakhaei..... nama Parti Punah Khanah Semalaysia..... Amacam k dak...