24 Februari 2012

Anwar, pemimpin PKR sertai Himpunan Hijau 2.0

2 Rabi'ul Akhir 1433H. [MOD] -

KUALA LUMPUR, 24 Feb: Parti Keadilan Rakyat (PKR) memberikan sokongan penuh kepada Himpunan Hijau 2.0 yang akan diadakan di Kuantan pada 26 Februari ini.

Sehubungan itu, Setiausaha Agungnya, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dalam satu kenyataan berkata, beliau telah mengeluarkan arahan kepada semua anggota PKR di Pahang khususnya dan di seluruh Malaysia umumnya untuk turut sama menyokong Himpunan Hijau 2.0 dan kempen Hentikan Lynas.

Sebelum ini, katanya Naib Presiden PKR dan Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh bersama-sama pimpinan Pakatan Rakyat, NGO dan masyarakat setempat telah bersama-sama menentang projek radiaoktif Lynas di Gebeng, Pahang.

Malah, tambahnya Temurapat Pimpinan PKR pada 24 hingga 26 Februari ini yang pada awalnya dijadualkan di Lumut, Perak telah dipindahkan ke Kuantan, Pahang bagi membolehkan semua pimpinan parti diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menghadiri Himpunan Hijau 2.0.

Harakah Daily

1 ulasan:

Awanama berkata...

ajak la budak tadika n sekolah sekali,tentu mak bapak suka anak2 mereka ikut berguling dan menjerit2....he...he... 1 malaysia ma...