21 November 2013

Siaran langsung Muktamar PAS ke-59

17 Muharram 1435H. [MOD] -
Harakahdaily ,21 Nov 2013
SHAH ALAM: Perasmian Muktamar Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat PAS Malaysia yang diadakan di dua tempat  berbeza malam tadi  disiarkan secara langsung oleh rangkaian webtv PAS.
Dalam perkembangan berkaitan, majlis perasmian muktamar Dewan Ulama  dan muktamar penuh dewan-dewan Pemuda dan Muslimat hari ini turut disiarkan secara langsung.

Pengarah Jabatan IT PAS Pusat (JITP), Suhaimi Embong memberitahu pihaknya ditugaskan   mengendalikan urusan berkaitan siaran siber dan media baru ini bagi pihak panitia muktamar ke-59 selain daripada tugas-tugas lain berkaitan dengan multimedia dan IT.

Siaran langsung Muktamar Dewan Ulama boleh diikuti menerusi webtv Terengganukini (www. terengganukini. net), Muktamar Dewan Pemuda menerusi Ehsantv (www.youtube.com/ ehsantv) dan  Muktamar Dewan Muslimat pula menerusi KelantanTV (www.kelantantv. my)

Manakala bagi muktamar penuh mulai esok, 22hb  November, siaran langsung boleh diikuti melalui webtv PAS Pusat (webtv.pas.org.my).

“Selain siaran langsung melalui webtv, radio internet hijau.fm juga membuat lintas langsung ke beberapa lokasi muktamar dewan-dewan sejak semalam dan juga menyiarkan langsung terutamanya pada hari perasmian  muktamar penuh PAS pada jumaat, 22hb November, 2013” kata Suhaimi yang juga Ketua IT Panitia Muktamar ke-59

Selain iu, JITP membantu Pejabat Setiausaha Agung PAS dengan membuka kaunter SPOKAS (Sistem Pengurusan Organisasi dan Keahlian PAS) dan Penerangan dengan membuka konti hijau.fm untuk bersiaran dari tapak pameran PAS for All bermula hari ini.

Seramai 90 orang petugas sukaralewan IT telah diberikan tugas-tugasan khusus berkaitan dengan multimedia dan IT bagi memastikan kelicinan muktamar pada kali ini sepanjang 5 hari bermuktamar sejak semalam.

Tiada ulasan: