26 Ogos 2013

Ibu Jeneral As-Sisi keturunan Yahudi

19 Syawal 1434 H. [MOD] -
Abd Shukur Harun,26 Ogs 2013
Pelbagai rahsia terdedah yang menunjukkan bahwa Israel terlibat lansung dengan rampasan kuasa tentera Mesir yang menggulingkan Presiden Dr. Muhd Mursi lebih sebulan yang lalu.

Majalah The Week dedah siapa Al-Sisi

19 Syawal 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily,26 Ogs 2013

MESIR: Amerika Syarikat akhirnya secara tidak langsung membuat pengakuan terang-terangan bahawa mereka terlibat secara langsung dalam rampasan kuasa tentera terhadap Presiden Mesir Dr Muhammad Morsi.

Suami Isteri Maut Dirempuh Ketika Joging


19 Syawal 1434 H. [MOD] -

IPOH: Sepasang suami isteri maut akibat dirempuh sebuah kereta ketika sedang berjoging di Jalan Raja Dr Nazrin Shah di sini awal hari Ahad.
Mangsa Lee Woon Bin, 51, mati di tempat kejadian manakala isterinya Teh Siew Chhon, 47, disahkan mati di Hospital Raja Permaisuri Bainun.

Kanak-Kanak Dipercayai Mangsa Dera Ibu Meninggal Dunia

19 Syawal 1434 H. [MOD] -

IPOH: Kanak-kanak perempuan berumur lima tahun yang dipercayai didera oleh ibunya meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi Paediatrik Hospital Permaisuri Bainun di sini, Ahad.
Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Sum Chang Keong ketika dihubungi mengesahkan kematian itu.
"Kita sedang menunggu maklumat daripada pihak hospital berhubung kematian kanak-kanak itu," katanya yang enggan mengulas lanjut.

Lebih 1,000 Ditahan Dalam Seminggu

19 Syawal 1434 H. [MOD] -
Polis sedang mengawal sebuah kelab malam di Jalan Dr Lim Chwee Leong.
PETALING JAYA: Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya menahan kira-kira lebih 1,000 individu kebanyakannya gengster dalam tempoh seminggu dalam satu operasi untuk membendung aktiviti jenayah dan kekerasan.

PLUS beri rebat 20 peratus sempena Hari Kemerdekaan ke-56

19 Syawal 1434 H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Pengguna lebuh raya PLUS berpeluang menikmati rebat tol sebanyak 20 peratus apabila membayar tol menggunakan sistem elektronik pada 31 Ogos sempena sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-56.