04 Januari 2008

Tahniah Kepada Chua

Tahniah ! ucapan yang paling layak terbit dari semua rakyat Malaysia . Setelah 24 jam memberi kenyataan akhbar dengan pengakuan secara jujur mengenai watak dalam rakaman porno yang tersiar, Dr. Chua telah meletakkan semua jawatan dalam parti, kerajaan dan MP Labis.


Namun begitu sikap beliau ini mestilah menjadi contoh kepada semua pemimpin BN yang lain supaya cepat-cepat berundur dari jawatan yang dipegang sekarang. Skandal demi skandal yang telah mendedahkan pemimpin Melayu khususnya, namun orang terlibat macam tidak bersalah sahaja.


Ingatlah rakaman yang dibuat secara curi hanya oleh manusia dan orang tertentu menyebabkan hilangnya semua jawatan Dr. Chua Soi Lek. Namun sebagai seorang yang beriman kita diajar untuk tahu dan yakin dengan rakaman dan catatan Malaikat Nya kiri dan kanan . Semuanya tidak dapat kita lari dan akan terakam dan tercatat walaupun sebesar zarrah akan dihitung oleh Allah baik atau jahatnya :


Firman Allah SWT ;


فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ


"Barangsiapa yang mengerjakan kebaikan seberat dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya." (Al-Zalzalah:07)


وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ


"Dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan sebesar dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya pula."(Al-Zalzalah : 08)


Insaflah sebelum waktu terlambat, marilah kembali kepada ajaran Islam yang sebenar, hitunglah amal kita sebelum dihitung dan ditayangkan segala rakaman malaikat dihadapan Allah Rabbul Jalli.

Kenyataan Rashid : BN Takut Kepada BA

Pilihan raya kecil bagi kawasan Parlimen Labis, Johor tidak perlu diadakan ekoran peletakan jawatan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek yang mengosongkan kerusi itu hari ini, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Ab. Rashid Ab. Rahman.


Beliau berkata, mengikut Perlembagaan, pilihan raya hanya perlu diadakan sebelum dua tahun tempoh hayat Parlimen tamat seperti diperuntukkan mengikut Fasal (1) Perkara 54 Perlembagaan Persekutuan. “Tempoh hayat Parlimen lima tahun, sekarang sudah tiga setengah tahun, ada baki lagi satu setengah tahun. Dilihat kepada perkembangan ini, ia tidak perlu,”

Bagaimanapun, Ab. Rashid berkata, pilihan raya boleh diadakan jika ada permintaan parti pemerintah yang mahu kekosongan kerusi tersebut diisi disebabkan kedudukan partinya tidak stabil. “Parti pemerintah boleh meminta Speaker Parlimen memaklumkan kepada SPR bahawa kerusi itu perlu diisi.

Kenyataan Pengerusi SPR dilihat kepada ketakutan BN kepada BA. Kita mencabar supaya satu pilihanraya kecil diadakan bagi menguji sejauhmana sokongan rakyat kepada kerajaan BN. Sekaligus menguji sejauh mana stabil atau tidak parti pemerintah.
Tidakkah Pak Lah telah berulang kali bermadah bahawa kerajaan BN begitu kuat sekali dan mendapat sokomngan rakyat.Apa yang hendak ditakuti kalaulah itu realitinya. Pilihanraya Kecil Parlimen Labis kalau betul mengikut kenyataan Pak Lah akan pastilah akan dimenangi oleh Calon BN. Malah mereka akan dengan majorit yang besar atau Calon BA akan hilang wang deposit.

Kenyataan Pengerusi SPR sebelum dari ini juga menampakkkan BN takut untuk berdepan dengan BA. Kenyataannya dipetik sebagai berkata :Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Ab. Rashid Ab. Rahman hari ini mencabar parti pembangkang supaya tidak menyertai pilihan raya umum akan datang sekiranya mereka tidak yakin dengan keadilan serta ketelusan sistem pilihan raya di negara ini.

Bagi saya kenyataan ini menampak kan kebimbangan dari BN yang belum bersedia untuk berdepan dengan BA. Sedangkan dipihak BA kita yakin 100% telahpun bersedia. Bagaikan perlawanan bola sepak dipadang, kita cuma menunggu tiupan wisel dibunyikan. Ayuh....umumkan tarikh pilihan raya kalau berani dan jantan....
PM juga dalam ucapan tahun baru menjelaskan supaya menolak kononnya golongan pelampau. Tidakkah ini peluang yang terbaik yang Pak Lah boleh gunakan supaya rakyat menolak golongan ini jika sekiranya kenyataannya adalah benar.
Kita tunggu dan lihat....