05 Jun 2017

Kesihatan Presiden PAS Semakin Baik.

MAKLUMAN MEDIA - ISNIN 5 JUN 2017

Pihak kami ingin memaklumkan bahawa keadaan kesihatan Tuan Guru adalah semakin baik dan proses pemulihan selepas pembedahan berjalan dengan lancar.

Ketika saya bertemu Tuan Guru malam tadi, sempat juga Tuan Guru mengambil sedikit masa untuk mencatatkan nukilan beliau bagi bacaan awam yang telah dikeluarkan pada hari ini.

Kami dimaklumkan bahawa Tuan Guru dijangka akan keluar dari wad hospital dalam beberapa hari lagi, insyaAllah.

SIAPA PM SELEPAS INI?

Saya mengikuti perbincangan hangat dikalangan semua parti yang sedang berjuang menghadapi PRU 14 yang begitu galak menamakan calon Perdana Menteri, kecuali PAS tidak mencalonkan sesiapa.

Dahulunya ada pemimpin jadian dalam PAS juga berwirid dengan nada yang sama. Sekarang sudah meninggalkan PAS. Semua pihak merasa hairan mengapa PAS diam membisu? Adapun ahli dan penyokong PAS yang sangat setia sanggup tidak berpeluh dan berpecah kepala bertanya siapa calonnya sama ada jawatan Penghulu Kampung, ADUN, Parlimen dan jauh sekali siapa calon PM.

Fasa ke 2 Ramadhan : Keampunan

Pena Idham Lim
10 Ramadhan 1438H.

Fasa ke 2 Ramadhan iaitu "Keampunan" bermula selepas kita melepasi fasa pertama "Rahmat" dari Allah SWT.

Sesungguhnya keampunan dari Allah amat kita dambakan lantaran tidak ada manusia yang terlepas dari melakukan dosa yang pelbagai. Dengan harapan itu marilah kita tumpukan sepenuh jiwa dan tenaga untuk memperolehi keampunan Allah di bulan yang mulia ini.

Sejahtera Bersama Islam.

Isu Penjualan Arak dalam Penerbangan MAS

KENYATAAN MEDIA
DEWAN PEMUDA PAS MALAYSIA

5 JUN 2017/ 10 RAMADHAN 1438
KENYATAAN DATUK MAS ERMIEYATI : PEMUDA PAS RAKAM TERIMA KASIH

1. Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) merakamkan terima kasih atas sokongan Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Mas Ermieyati Samsudin terhadap gesaan DPPM sebelum ini agar Malaysian Arlines (MAS) menghentikan hidangan minuman alkohol dalam semua penerbangannya.