26 Mei 2014

MAS dan AirAsia X Tawar Tiket Separuh Harga

26 Rejab 1435. [MOD] -

PETALING JAYA: Dua syarikat penerbangan gergasi di negara ini mula menawarkan potongan harga sehingga 60 peratus ke beberapa destinasi terpilih. 

Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS), menawarkan diskaun sehingga 50 peratus ke destinasi popular seperti London, Sydney, Chennai, Osaka dan Krabi.

Tiket pergi balik bagi destinasi seperti London ditawarkan pada harga RM2,699, sementara Frankfurt pada harga RM2,799. 

Panda lebih utama daripada ibu tunggal

26 Rejab 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR:Kerajaan lebih mengutamakan panda berbanding kepentingan ibu tunggal di negara ini, kata Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar.

"Panda lebih diutamakan dari janda," katanya.

Beliau bertanya, jika kerajaan sanggup berbelanja sebesar RM73 juta untuk dua ekor panda, berapa kerajaan belanjakan untuk ibu-ibu tunggal?

"Sejumlah 831,860 ibu tunggal seluruh negara hanya mendapat kad diskaun sahaja dari Perdana Menteri. Itu pun di kedai terpilih.

DNA babi: PUM gesa boikot produk Cadbury

26 Rejab 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Persatuan Ulama Malaysia (PUM) menggesa para pengguna dan umat Islam seluruh negara serta negara serantau memboikot keseluruhan produk keluaran Cadbury Malaysia sebagai memberi pengajaran kepada syarikat itu.

Setiausaha Agungnya, Prof. Madya Dr Mohd Roslan Mohd Nor berkata, ia sebagai amaran tegas kepada syarikat-syarikat lain yang tidak mematuhi proses pengeluaran produk halal.

Katanya, PUM berasa sangat kesal dengan penemuan DNA khinzir di dalam sampel coklat susu dengan kacang hazel dan coklat susu dengan buah badam yang dikeluarkan oleh Cadbury Confectionery Malaysia Sdn. Bhd.

DNA babi: Banyak lagi produk makanan yang diragui

26 Rejab 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Ameerah Wilayah Persekutuan (Ameerah WP) merasa bimbang dengan perkembangan terkini penemuan Kementerian Kesihatan Malaysia berhubung DNA babi (porcine) yang dikesan dalam coklat susu kacang hazel dan buah badam Cadbury Dairy Milk.

Coklat Cadbury juga antara yang digemari oleh kebanyakan orang, termasuk umat Islam.

“Penemuan ini pastinya menggemparkan kerana Coklat Cadbury sebelum ini dilabelkan sebagai halal dan ianya dijual berleluasa di kebanyakan kedai serbaneka di negara ini,” ujar ketuanya, Khairi Syutina Mahmood kepada Harakahdaily.

Pelajar M'sia kemalangan di Perth tiba di tanah air

26 Rejab 1435. [MOD] -

SEPANG: Sepuluh murid Malaysia yang terlibat kemalangan di Perth, Australia Rabu lepas, selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), di sini Ahad malam.

Ketibaan mereka dan empat guru pengiring itu disambut Pengarah Pendidikan Selangor Datuk Mahmud Karim.

Bercakap kepada pemberita, Mahmud berkata kesemua mereka berada dalam keadaan baik dan hanya mengalami cedera ringan dan berjaya menyelesaikan semua aktiviti yang dirancang di sana.

Ramkarpal: Ini hadiah untuk mendiang bapa

26 Rejab 1435. [MOD] -


MP Bukit Gelugor yang baru, Ramkarpal Singh menghadiahkan kemenangannya mengekalkan kerusi DAP itu buat mendiang bapanya, Karpal Singh.

Rasmi: DAP kekal Bukit Gelugor

26 Rejab 1435. [MOD] -
Malaysiakini/-


Ramkarpal Singh mengekalkan kerusi disandang mendiang bapanya, Karpal Singh dengan kelebihan undi yang besar berbanding pencabarnya Huan Cheng dari Parti Cinta Malaysia (PCM) dan dua orang calon Bebas.

Piala Thomas: M'sia kecundang di tangan Jepun

26 Rejab 1435. [MOD] -

Malaysia akhirnya tewas 2 : 3 di tangan Jepun dalam Kejohanan Badminton Piala Thomas 2014 yang berlangsung di New Delhi bermula 5.30 petang semalam.

Perlawanan akhir yang dinanti-nantikan seluruh dunia itu bagaimanapun berlangsung sengit apabila penentuan hanya pada perlawanan kelima antara Daren Liew dan Takuma Ueda.

Daren tewas dalam perlawanan tiga set dengan keputusan 12-21, 21-18 dan 17-21.