07 Julai 2021

Tahniah.

Ismail Sabri dilantik Timbalan Perdana Menteri

Perak kini benarkan jemaah ikut luas dewan utama masjid, surau


IPOH: Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah, memperkenankan solat fardu, Jumaat dan sunat Aidiladha diadakan di masjid dan surau mengikut keluasan dewan utama dengan mematuhi jarak fizikal ditetapkan dalam tempoh pelan pemulihan negara berfasa di Perak.

Alhamdulillah , Masjid dan Surau dibuka lebih luas untuk jemaah di Perak 

TIADA MAAF, TIADA SIAPA YANG KEBAL UNDANG-UNDANG, UMMAH TUNTUT SIASATAN DITERUSKAN KEATAS LIM KIT SIANG

.


Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang mempersoalkan bahawa ‘kerajaan Allah’ sahaja yang boleh menyelamatkan kita daripada Covid-19” akhirnya dengan rasmi membuat permohonan maaf.
Perlu diingatkan permohonan maaf ini dilakukan dalam keadaan pelbagai pihak melahirkan rasa marah dan tidak puas hati atas kenyataan yang begitu biadab dan menyentuh perasaan umat Islam di Malaysia.

UMMAH SOKONG KPN GERAKKAN PGA AWASI KETENTERAMAN AWAM DI RAUB


Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) menyokong penuh tindakan Ketua Polis Negara (KPN) yang telah mengerakkan Pasukan Gerak Am (PGA) bagi menjaga ketenteraman awam berkaitan operasi penguatkuasaan di lokasi Hutan Simpan Kekal (HSK) Raub yang menjadi pertikaian panas diantara pekebun haram musang king dengan Penguatkuasa Jabatan Perhutanan Pahang dan Pejabat Tanah dan Daerah Raub.