22 Oktober 2013

Ustaz Azam calon PAS PRK Sungai Limau

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Muhammad Sanusi Md Nor

Orangnya santun berbudi bahasa tinggi, tidak pernah bersuara keras, senang ketawa, mudah tersenyum, teratur bahasanya. Mudah ditegur, sering merujuk dan bertanya jika terasa kurang di mana-mana.

Menteri kata ada polis hilang pistol dalam tandas

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menjelaskan bahawa pasukan polis kehilangan 44 pucuk senjata api antara 2010 dan 2012, antaranya disebabkan kes ragut, samun, dan ada juga yang hilang “dalam tandas”.

Tangisan Sayyidina Umar

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Oleh Jarjani Usman
“Pada hari ini telah Kusempurnakan untukmu agamamu, dan telah Ku-cukupkan kepadamu nikmat-Ku, dan telah Ku-ridhai Islam itu jadi agama bagimu” (QS. Al Maidah: 3).

Banyaknya untung : Kajian dapati kos seunit iPhone 5S hanya RM640

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Cerita iPhone
Kajian dapati kos seunit iPhone 5S hanya RM640

Walaupun model baru iPhone 5S menampilkan pelbagai ciri terkini jauh lebih baik daripada sebelumnya, kos mengeluarkan telefon berkenaan tidak jauh berbeza.


IHS Inc dalam kajiannya mendapati, kos melengkapkan pada komponen iPhone 5S 16-gigabait (GB) adalah AS$190.70 (RM615). Ditambah kos pengeluaran AS$8 (RM25.80), menjadikan kos keseluruhan pengeluaran model itu ialah AS$198.70 (RM640) seunit. 

479 Mangsa Banjir Di Tasek Gelugor Masih Di Pusat Pemindahan


17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

KEPALA BATAS: Sejumlah 479 mangsa banjir di sekitar Tasek Gelugor masih ditempatkan di lapan pusat pemindahan sementara di Parlimen itu berikutan banjir masih belum surut sepenuhnya.
Anggota Parlimen Tasek Gelugor Datuk Shahbudin Yahaya berkata semua mereka merupakan penduduk di 13 buah kampung di sekitar Sungai Jarak, dekat sini.

Keadaan banjir di Manjung tidak berubah, 1,068 mangsa dipindahkan

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -


IPOH: Keadaan banjir di daerah Manjung tidak berubah dengan jumlah mangsa yang dipindahkan ke empat pusat pemindahan banjir meningkat kepada 1,068 orang. 

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Pantai Remis Mohd Asri Mohd Ariff berkata setakat ini hujan telah berhenti, namun kesemua mangsa belum dapat dibenarkan pulang ke rumah berikutan paras banjir tidak berubah.

Cuaca diramal mendung pagi hari penamaan calon PRK Sungai Limau

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

YAN: Cuaca mendung diramal pada sebelah pagi hari penamaan calon pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau esok.

Jurucakap Jabatan Meteorologi Malaysia sebagai disiarkan Bernama sebagai berkata  berkata pada sebelah petang, hujan sementara diramal berlaku. 

Hazizul Hakim menang cipta logo Muktamar PAS ke-59

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily,22 Okt 2013

KUALA LUMPUR: Pertandingan mencipta logo Muktamar Tahunan PAS ke-59 mendapat sambutan penyertaan di luar jangkaan. 

PKR, DAP akan pastikan PAS kekal di Sg Limau

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

JERAI: PKR dan DAP berikrar memberi komitmen sepenuhnya bagi membantu PAS untuk mengekalkan kemenangan di kerusi Dun Sungai Limau pada pilihan raya kecil itu 4 November ini.

Amaran malware sudah dipulihkan.


17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

Blog ini dikesan mula disekat oleh google setelah dikesan mengandungi Malware sekitar jam 7.00 pagi tadi. Selepas itu kami mengambil langkah dengan memadamkan kebanyakan gadjet yang diragui yang terletak dalam sidebar ssebelah kanan blog ini.

Alhamdulillah amaran malware tidak mun cul lagi pada blog ini dan ianya dikesan sekitar jam 8.00 pagi selepas itu.

Konflik Syria petanda akhir zaman

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

  • Konflik Syria petanda akhir zamanNazmi menunjukkan hadis Rasulullah yang menceritakan tentang keistimewaan negara Syam.

KEMATIAN rakyat Syria mencecah 200,000 orang dalam tempoh lebih dua tahun kebangkitan rakyat ketika pemerintahan Presiden Bashar al-Assad dikatakan lebih dahsyat berbanding kematian yang dicatat di Palestin ketika negara itu ditawan Israel.

Banjir semakin buruk

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

MANJUNG - Mangsa banjir di Pantai Remis terus meningkat, kini kepada 1,077 orang.

Sehingga jam 6 pagi tadi, sebuah lagi pusat pemindahan terpaksa dibuka di Sekolah Kebangsaan (SK) Batu Hampar menempatkan 59 orang daripada 17 keluarga.

MP BN persoal hukuman penjara untuk kes bendera

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -


MP Pengerang Datuk Seri Azalina Othman hari ini tampil dengan pendirian berbeza ke atas cadangan pindaan peruntukan Kanun Keseksaan, dengan hujah bahawa pindaan tersebut mungkin menjadikan “orang tidak bersalah” sebagai mangsa.

Sg Limau: Sah Sohaimi lwn Azam

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Presiden PAS malam ini mengumumkan bekas guru Azam Samad sebagai calon pilihan raya kecil Sungai Limau, bagi berdepan dengan calon BN Ahmad Sohaimi Lazim.

446 jemaah haji tiba di KLIA malam tadi

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -Kumpulan pertama 446 jemaah haji Malaysia selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang malam tadi.

Ustaz Hadi, 66 – Antara ombak dan perjuangan

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Abd Shukur Harun,22 Okt 2013
Secara kebetulan Ahad lalu saya turut menyaksikan dua acara sederhana menyambut hari ulang tahun kelahiran ke-66, Presiden PAS, Tuan Guru Datuk Seri Abdul Hadi Awang. Siangnya di majlis penutup Konvensyen Tanah dan malamnya pada akhir Majlis Dialog Antara Budayawan dan Pimpinan PAS anjuran Lajnah Kebudayaan dan Kesenian PAS Pusat, di sebuah hotel di Shah Alam juga.

Walaupun sihat tetapi beliau kelihatan letih kerana memenuhi jadual kerja yang padat setiap hari sebagai pemimpin utama PAS. Beliau telah menghabiskan masanya lebih setengah abad dalam perjuangan Islam. Bermula sebagai pemimpin pelajar Islam di Timur Tengah, kemudian dengan Abim di Terengganu, seterusnya melangkah jauh melibatkan dirinya sepenuh dengan PAS.

PAS guna slogan 'kekal' untuk PRK Sg Limau

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

JERAI: PAS akan menggunakan slogan 'Kekal' sebagai tema kempen menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Sungai Limau pada 4 November nanti.

Pengarah Jawatankuasa Induk PRK Sungai Limau, Datuk Mahfuz Omar memberitahu, 'Kekal' membawa misi yang cukup jelas dalam memastikan legasi yang ditinggalkan oleh Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Razak dapat diteruskan.


Jelasnya lagi, 'Kekal' juga turut membawa mesej bahawa PAS yakin dapat membawa kemenangan selama lima penggal sebelum ini dapat dipertahankan.

PAS yakin kemampuan Ustaz Azam

17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

JERAI: PAS optimis calon yang diumumkan semalam Ustaz Mohd Azam Abd Samad yang juga Ketua Pemuda PAS Jerai, mempunyai kelebihan sendiri untuk memenangi kerusi Dun Sungai Limau pada pilihan raya kecil itu 4 November nanti.

Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata Ustaz Azam diyakini bukan sahaja mampu mengekalkan kemenangan PAS pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) malah dengan jumlah majoriti undi yang lebih besar.

"Kita telah memilih calon yang muda bagi membawa suara rakyat, mempunyai pendidikan yang tinggi dalam bidang dan sesuai dengan masyarakat Sungai Limau.

Ustaz Azam Samad calon PAS PRK Sg Limau


17 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
JERAI: Ketua Pemuda PAS Jerai, Ustaz Azam Samad diumumkan sebagai calon PAS bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Sungai Limau.

Pengumuman dibuat Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang kira-kira jam 10 malam ini di majlis pengumuman calon di sini.

Ustaz Azam yang juga bekas guru bakal berdepan calon BN Ahmad Sohaimi Lazim.

Ustaz Azam ketika memberikan ucapan sulung malam ini berkata, beliau akan memikul amanah yang diberikan ini sebaik mungkin.

Beliau menegaskan, azamnya untuk meneruskan agenda bekas Menteri Besar Tan Sri Ustaz Azizan Abdul Razak sebelum ini.