25 Mei 2017

Kenyataan Akhbar PAS Negeri Selangor

PAS Selangor telah mengambil maklum terhadap Titah Tuanku DYMM Sultan Selangor melalui kenyataan khas terhadap kedudukan Exco PAS dalam Kerajaan Negeri Selangor. Kenyataan ini juga sekaligus mengambil maklum terhadap pendirian yang telah dibuat oleh PKR melalui kenyataan Presidennya sejurus selepas mesyuarat Biro Politik mereka. PAS menjunjung kasih dan menghargai kepercayaan yang diberikan oleh DYMM Tuanku Sultan serta berterima kasih atas pendirian yang telah dibuat oleh PKR.

YDP PAS Kuala Kangsar tegaskan ahli PAS Jeliang keluar parti selesai, Mat Deka hadir sama.

KUALA KANGSAR: 24 Mei. PAS Kawasan Kuala Kangsar sekali lagi membuat kenyataan rasmi dengan menafikan 42 orang ahlinya keluar parti. Demikian penegasan oleh Yang Dipertua (YDP) PAS Kawasan Kuala Kangsar dalam program Santai Petang yang diadakan di Jeliang pada hari ini.

Hadir sama dalam program itu ialah Ketua Pemuda PAS Kawasan Kuala Kangsar, Ustaz Ahmad Dzorif bin Ramli, Beberapa orang AJK PAS Kawasan, Ketua PAS Cawangan, ahli serta penyokong PAS .

Sesuatu yang mengejutkan apabila hadir sama dalam majlis tersebut ialah Mohd Hamka atau Mat Deka dalam program tersebut. YDP PAS Kuala Kangsar juga mengesahkan Mat Deka juga hadir dalam program Perkampungan Pilihanraya di Guar hujung minggu lepas. Mengulas hal tersebut beliau mengatakan secara ringkas bahawa isu ahli PAS keluar parti di Jeliang sudah selesai.