13 November 2010

Seminar PAS sedia ganti UMNO.

06 Zulhijjah 1431H.

Photobucket
Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Hj. Abdul Hadi Awang memberikan ucapan merasmikan Seminar Pas sedia ganti UMNO di Shah Alam hari ini.

Presiden PAS : Pas sedia ambil alih tempat UMNO

06 Zulhijjah 1431H.

SHAH ALAM : Apabila ramai menyedari UMNO adalah ejen kepada Britsh, lalu ramai yang keluar dari UMNO, hanya kelongsong sahaja.Demikian antara penegasan Presiden PAS. DS. Tuan Guru Hj. Abdul Hadi Awang semasa merasmikan Program Seminar PAS Sedia ganti UMNO yang diadakan di DewanBSA di sini.

Katanya lagi sejarah tidak dan yang benar tidak boleh ditutup.

Jati diri orang Melayu makin tehakis disebabkan UMNO tidak berjuang dengan semangat Islam tetapi atas smeangat Bangsa.

Presiden PAS juga menegaskan Islam tidak menghalang hubungi silaturahim walaupun dengan bukan Islam. Ini adalah hak.

Kita bersedia mengambil ahli tempat UMNO, mengambilnya untuk meruntuhkan Jahiliyah dengan kekuatan aqidah, ilmu, Organisasi dan jentera.Tegannya.

Kemenangan yang akan diberikan adalah bersyarat. Dan mesti mempunyai persedian membina dengan Ilmu dan Aqidah.

Allah jadikan perjuangan Islam bukan menang mudah dan ini adalah lumrahnya.

Para pejuang mestilah menyediakan kekuatan mengikut kemampuan masing-masing dan tidak menyembunyikan kekuatannya.

Selain itu Presiden PAS menekankan PAS mestilah mempunyai organisasi yang baik.Seperti mempunyai ahli yang ramai Cawangan dan kawasan yang kuat.

PAS tidak sama dengan UMNO dalam soal kerjasama dengan orang bukan Islam, kita melaksanakan tahaluf siyasi. Kita bergabung kerana Islam Ada feqah politik kerana feqah bukan hanya dalam sembahyang sahaja.

UMNO dia kerjasama dengan tidak ada jati diri, bukan Islam bergabung dengan kita dengan mereka menerima dasar PAS.

Kita menawarkan diri kita untuk mengambil alih kuasa. Kita sedar kita boleh menang bukan hanya dengan sokongan Ahli kita sahaja, dimana orang UMNO juga ada yang menyokong kita

Kalau UMNO menerima Islam, Kita sokong mereka, sebaliknya jika mereka menolak Islam dan muzakarahpun mereka tolak maka kita menawarkan untuk mengambil alih tempat UMNO.

Ust. Idris : BN menang di Galas dengan 3M.

06 Zulhijjah 1431H.

SHAH ALAM :Kemenangan UMNO dan BN di Galas bukan disebabkan oleh penerimaan ideaalogi UMNO kepada rakyat tetapi disebabkan 3 M iaitu Money Mechinery, Media.Demikian antara penegasan Ketua Penerangan PAS Pusat merangkap Pengarah Program Seminar "PAS sedia Ganti UMNO" yang diadakan di Dewan MBSA disini hari ini.

Beliau juga menyatakan kekalahan kita di Galas bukan melemahkan semangat namun semakin bersemangat.

Seminar sehari anjuran Lajnah Penenragan PAS Pusat itu dihadiri oleh hampir 1000 orang peserta yang terdiri dan AJK PAS Pusat, Pimpinan Pemuda, Muslimat, DHPP, Pimpinan Negeri dan kawasan-kawasan seluruh negara.