28 Disember 2013

Air mata Mike Tyson di Taman Raudhah

24 Safar 1435H. [MOD] -

  • Air mata Mike Tyson di Taman RaudhahTyson ketika mengerjakan umrah di Makkah.
 1 / 2 
"ANGKAT kotak tu!" jerkah sekumpulan remaja lelaki.

Kanak-kanak lelaki berusia 8 tahun akur mengikut arahan. Setiap anak tangga dipijak dengan berat hati. Tiba di atas bumbung bangunan kosong itu, baru dia sedar terdapat burung merpati di dalam kotak itu. Timbul rasa kagum terhadap haiwan berbulu putih dan terus menyukainya.

Barang naik akan gagalkan Wawasan 2020

24 Safar 1435H. [MOD] -
RAJA DR AHMAD ISKANDAR AL-HISS
27 Disember 2013

DEWAN Pemuda Pas Perak yakin kebimbangan Tun Dr Mahathir Mohamad tentang pentadbiran kerajaan dan pengurusan kewangan akan memberikan kesan terhadap kos sara hidup yang tinggi dan dalam masa sama akan menggagalkan negara untuk mencapai misi Negara Maju dalam Wawasan 2020.

Ini kerana jika kos sara hidup rakyat dibebani, mana mungkin Wawasan 2020 akan tercapai dengan dibandingkan pendapatan rakyat dan perbelanjaan yang tidak seimbang berkaitan keperluan harian rakyat selama ini.

Akhirnya hanya satu demo 31 Dis di Dataran

24 Safar 1435H. [MOD] - 
Penganjur-penganjur perhimpunan membantah kenaikan harga barang dan kos sara hidup di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, akhirnya mencapai kata sepakat bergabung bersama-sama untuk demontrasi pada 31 Disember ini.

Perkara itu diumumkan dalam kenyataan bersama kedua-dua kumpulan itu – Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN) dan Gabungan Gerakan3112 hari ini.

"Lagi pandai menabung dari emaknya" : Anak Rosmah beli kondo RM110 juta di New York

24 Safar 1435H. [MOD] -

Anak tiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang berusia 36 tahun dilaporkan membeli satu unit kondominium berharga USD33.5 juta (RM110 juta) di New York.

Amaran ribut petir di perairan negara

24 Safar 1435H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Ribut petir yang berlaku di kawasan perairan Sarawak, Labuan dan pantai barat Sabah dijangka berterusan sehingga lewat petang ini.
    
Jabatan Meteorologi dalam kenyataan hari ini berkata ribut petir itu boleh menyebabkan angin kencang berkelajuan 50 hingga 60kmsj dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 4.5m. 
    
Ribut petir juga berlaku di kawasan perairan Selangor dan Sandakan, Sabah yang menyebabkan angin kencang sehingga 50kmsj dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian 3.5m, yang dijangka berterusan sehingga lewat petang ini. 

Ratusan berhimpun bantah kezaliman regim Bangladesh

24 Safar 1435H. [MOD] -

KUALA LUMPUR:  Kesal dengan tindakan regim Bangladesh pimpinan Sheikh Hasina menggantung sampai mati Penolong Setiausaha Agung Jamaat-e-Islami Bangladesh Abdul Quader Mullah (gambar), PAS serta wakil badan bukan kerajaan (NGO) menyerahkan memorandum bantahan kepada Kedutaan Bangladesh di Jalan U-Thant, dekat sini, petang ini.
Lebih 500 orang diketuai Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berarak dari Masjid Tabung Haji di Jalan Tun Razak ke kedutaan selepas menunaikan solat Jumaat.
Mereka menyanyikan lagu rasmi PAS dan melaungkan slogan 'Hidup Islam', 'Hancur Kerajaan Zalim Bangladesh' sebelum pimpinan utama masuk menyerahkan memorandum kepada wakil kedutaan.