12 Jun 2014

Ramadhan nombor satu bola nombor dua - TG Nik Aziz

14 Sya'aban 1435. [MOD] -KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Mat tidak mahu membuat jangkaan awal pasukan mana yang menjadi pilihan beliau untuk menjulang Piala Dunia FIFA 2014 di Brazil kali ini.

Tuan Guru yang ditemui Harakahdaily di pejabatnya di Institut Pemikiran Tok Guru dekat sini hari ini, berkata beliau bagaimanapun sangat berminat dengan sukan itu.

Pemuda PAS: Henti roboh Kg Chubadak Tambahan

14 Sya'aban 1435. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Pemuda PAS Malaysia dalam kenyataan medianya, melalui Lajnah Tanah dan Pembangunan Bandar mengecam tindakan DBKL yang bertindak merobohkan rumah di Kampung Chubadak Tambahan beberapa hari lalu.

Yang berikut ialah kenyataan penuh Pemuda PAS Malaysia.

Lajnah Tanah dan Pembangunan Bandar Pemuda PAS Malaysia (LTPB PPM) mengecam tindakan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur untuk merobohkan Kampung Chubadak Tambahan hari ini. Penduduk kampung menyaksikan kehadiran petugas DBKL dengan peralatan mereka untuk merobohkan kampung mereka hari ini tanpa mereka dapat menghalangnya.

Terkini : Penduduk Kg. Chubadak Tambahan dapat perintah Mahkaman.

14 Sya'aban 1435. [MOD] -
kedahkini.

Alhamdulillah Allah mendengar doa orang2 yg.teraniaya..penduduk2 Kg. Chubadak Tambahan berjaya mendapatkan perintah mahkamah untuk menghalang rumah mereka dari diroboh oleh PTGWP dan DBKL..

Salahuddin, Dr Syed Azman bakal iringi Presiden pulang

14 Sya'aban 1435. [MOD] -

ISTANBUL:Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub bersama Pengerusi Lajnah Antarabangsa PAS Pusat, Dr. Syed Azman Syed Ahmad kini berada di istanbul menziarahi Presiden PAS Tuan Guru Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Ustaz Abdul Hadi kini semakin pulih dan dinasihati berehat oleh doktor sementara menunggu urusan kepulangan ke tanah air di waktu yang terdekat.

Salahuddin memaklumkan bahawa Setiausaha Politik Presiden, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dan Dr Syed Azman kini sedang menguruskan urusan perjalanan pulang Ustaz Abdul Hadi ke tanah air.

Sementara itu Presiden PAS terus di kunjungi pelbagai pihak termasuk wakil Kerajaan Turki dan gerakan Islam Timur Tengah yang amat prihatin terhadap kesihatan beliau.

Lucut Status YB Jika Terima Perintah Bankrap – Insolvensi

14 Sya'aban 1435. [MOD] -


Notis kebankrapan yang dikeluarkan terhadap Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir.

PETALING JAYA: Status sebagai Ahli Parlimen akan terlucut secara automatik apabila seseorang wakil rakyat itu mendapat perintah kebankrapan daripada mahkamah yang mengisytiharkannya muflis.

Bagaimanapun, sumber Jabatan Insolvensi memberitahu mStar Online,  wakil rakyat itu masih boleh bergelar Yang Berhormat (YB) jika menerima notis kebankrapan.

YB Muflis, PRK Jika Gagal Langsai Hutang

14 Sya'aban 1435. [MOD] -

Abdul Aziz Sheikh Fadzir
PETALING JAYA: Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir diisytiharkan muflis oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur selepas gagal menyelesaikan sejumlah hutang kepada sebuah bank.

Pengisytiharan berkenaan boleh menyebabkan Abdul Aziz hilang kelayakan sebagai Ahli Parlimen, sekali gus membawa kepada satu lagi pilihan raya kecil (PRK) bagi kawasan berkenaan.