08 Oktober 2021

Khairy mahu polis, SKMM ambil tindakan berita palsu vaksin

 

Seorang pengguna Twitter yang didakwa memuat naik berita palsu mengenai vaksin Covid-19 sudah memadamkan catatannya.

PETALING JAYA: Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata, beliau telah meminta laporan polis dibuat terhadap seorang pengguna Twitter yang dipercayai menyebarkan berita palsu mengenai vaksinasi Covid-19.

Islam dan penganutnya terus dizalimi

 

AL-QURAN mendedahkan bahawa kedatangan Nabi Muhammad SAW dan ajaran Islam telah disebutkan dalam kitab-kitab suci agama terdahulu. Ia disebut berulang kali dalam al-Quran, antaranya firman Allah SWT:

﴿الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمْ وَإِنَّ فَرِيقًا مِنْهُمْ لَيَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ١٤٦﴾

“Orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah Kami berikan Kitab itu mengetahui serta mengenalinya (Nabi Muhammad dan kebenarannya), sebagaimana mereka mengenali anak-anak mereka sendiri. Dan sesungguhnya sebahagian antara mereka berusaha menyembunyikan kebenaran itu, sedangkan mereka mengetahui (salahnya perbuatan yang demikian).” (Surah al-Baqarah: 146)

Hanya 0.9% lagi sebelum boleh rentas negeri, kata KJ

 

Penguatkuasaan pematuhan SOP sedia ada di restoran, rumah ibadat dan tempat awam akan terus dipergiat menjelang pembukaan sempadan negeri, tegas Khairy Jamaluddin.

PETALING JAYA: Hanya 0.9% sahaja lagi penduduk dewasa perlu mendapatkan vaksin lengkap sebelum sempadan negeri dibuka, kata Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin yang terus mengingatkan orang ramai agar mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ketat bagi mengelakkan penularan wabak Covid-19.