25 Julai 2013

Saman Pil Kuda : Pemuda PAS Gombak Pertahankan Presiden

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

Sekali lagi Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang diserang oleh rakan PR tanpa pembelaan oleh pimpinan dan ahli.

Contohi diet Rasulullah


16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


Kesempurnaan peribadi Rasulullah SAW sebagai kekasih Allah tiada tolok bandingnya dan menjadi ikutan para muslim seluruh  dunia.  Antara amalan Rasulullah SAW termasuklah cara  beribadah, menjaga kebersihan diri, hidup berkeluarga termasuk diet makanan cara baginda.  Jika kita menitik beratkan  diet yang  seimbang dan mengamalkan pemakanan yang sihat, tubuh akan terpelihara  daripada serangan penyakit. Hal ini penting kerana sebagai seorang muslim, badan yang sihat akan memudahkan kita beribadat kepada Allah SWT.

Apabila engkau marah elok kamu diam

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


Wahai anakku,
Nak marah senang. Nak keluarkan kata-kata senang. Masa engkau marah dan keluarkan kata-kata lagi senang. Tapi wahai anakku, yang payahnya ialah menarik balik kata-kata tersebut.

BN patut terima kasih kepada SPR kerana undi hari Rabu

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Umno mesti berterimakasih kepada Suruhanjaya Pilihanraya kerana menetapkan pengundian pada hari Rabu atas peningkatan majoriti undinya dalam pilihanraya kecil Kuala Besut yang menyaksikan peratusan keluar mengundi merosot sebanyak 1,193 orang atau pada kadar keseluruhan 79.78% berbanding 87% pada pilihanraya umum 5 Mei lalu.  

Angka korban nahas kereta api di Sepanyol meningkat 77

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

SANTIAGO DE COMPOSTELA: Angka korban nahas kereta api yang tergelincir di barat daya Sepanyol hari ini meningkat kepada 77 penumpang dengan lebih 140 lagi cedera.
Laporan media mengaitkan tragedi itu dipercayai berpunca daripada kelajuan yang tinggi.

Mesej bahaya dari ucapan terbaru Al-Sisi

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-

Saya melihat ucapan terbaru dari Menteri Pertahanan Abdul Fatah As-Sisi amat bahaya bagi masa depan negara dan demokrasi di negara Mesir.

Sisi dalam ucapannya meraikan graduan Fakulti Tentera Laut dan Udara bagi wilayah Kaherah hari ini berkata secara jelas:

Mesir: Al-Sisi seru pertembungan Jumaat ini

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

MESIR: Ketua Tentera Mesir Jeneral Abdul Fatah Al-Sisi semalam membuat kenyataan "ancaman" apabila menyeru rakyat Mesir untuk turun ke seluruh dataran pada Jumaat ini, iaitu esok bagi membantu beliau berhadapan dengan penyokong Dr Muhammad Morsi yang dilabelnya sebagai pengganas.

Alvivi dibenarkan ikat jamin RM30,000 tiap seorang

16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

 • Penulis blog seks Alvin Tan dan Vivian Lee hari ini dibenarkan ikat jamin sejumlah RM30,000 tiap seorang dengan dua penjamin oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
 • Che Long tekad terus bantu rakyat miskin

  16 Ramadhan 1434 H. [MOD] -
  Harakahdaily/-

  BESUT: Calon PAS Azlan@Endut Yusof ataulebih dikenali dengan panggilan Che Longmenyifatkan kekalahannya dalam pilihanraya kecil Kuala Besut merupakan perkarabiasa.


  Katanya, jika beliau berjaya memenangi kerusi ini barulah ia dilihat luar biasa.

  Malah tambahnya, kekalahan beliau itu bukanlah satu perkara yang pelik kerana rakyat di Kuala Besut mendapat banyak duit melalui projek-projek yang ditawarkan oleh Umno BN dengan nilaian hampir setengah bilion.