10 Ogos 2013

Perlawanan Harimau Malaya-Barcelona bertukar ke Stadium Shah Alam ?


3 Syawal 1434 H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Perlawanan persahabatan antara Harimau Malaya dan Barcelona yang dijadual berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini, terpaksa bertukar ke Stadium Shah Alam. 

Menurut sumber, pertukaran saat akhir berlaku berikutan Barcelona tidak berpuas hati dengan keadaan padang yang teruk ketika menjalani latihan di stadium berkenaan malam tadi. 

Polis buru penganggur kes lacur kanak-kanak


3 Syawal 1434 H. [MOD] -

Polis sedang memburu seorang penganggur bagi membantu siasatan berhubung kes merogol dan kemudian melacur seorang kanak-kanak berusia 13 tahun di beberapa buah rumah dan hotel di sekitar Melaka.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Negeri, Supt PR Gunarajan berkata Mohd Khairul Azli Isohod, 26, dikehendaki kerana melacurkan kanak-kanak tersebut kepada sembilan lelaki sejak Jun tahun lepas hingga 19 Julai lepas.

2 maut pesawat kecil terhempas di Connecticut

3 Syawal 1434 H. [MOD] -

  • Foto
  • Foto

EAST HAVEN (Connecticut): Sekurang-kurangnya dua orang terbunuh manakala mangsa ketiga dikhuatiri maut apabila sebuah pesawat kecil terhempas di kawasan kejiranan berhampiran sebuah lapangan terbang, di sini, lewat malam tadi.

Penstrukturan PDRM: 4 langkah cegah jenayah


3 Syawal 1434 H. [MOD] -
Steven Sim Chee Keong,10 Ogs 2013
JENAYAH boleh berlaku dalam banyak keadaan. Di mana sekali pun kita berada, kerap kali, kes jenayah seperti samun, rompakan, pembunuhan dan sebagainya terus berlaku dan menjadi laporan utama di dada akhbar negara ini.


Sudah tentu, kejadian jenayah yang berlaku bukan disebabkan satu faktor tetapi faktor kolektif yang mungkin tidak dapat dielak apalagi Malaysia adalah sebuah negara yang sedang membangun menuju matlamat negara maju pada 2020.

Apa Pula Muslihatnya Nurul Izzah Dijemput Lancarkan Buku Pak Lah?

3 Syawal 1434 H. [MOD] -

Keghairahan orangramai bercakap mengenai buku Pak Lah, Awekening, The Abdullah Badawi Years In Malaysia dijangka bertambah hangat apabila tersebar berita bahawa pelancaran buku itu di Singapura akan dilakukan oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar pada 30 Ogos depan.

Nurul Izzah Bakal Lancar Buku Pak Lah Di Singapura


3 Syawal 1434 H. [MOD] -


PETALING JAYA: Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar bersetuju menerima jemputan untuk melancarkan buku oleh bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi di Singapura pada 30 Ogos ini.
Nurul Izzah, anak kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata beliau telah bersetuju untuk melancarkan buku berjudul 'Awakening- The Abdullah Badawi Years in Malaysia'.

6,000 tunggu duit zakat adik tiri Soeharto

3 Syawal 1434 H. [MOD] -

BERIBU-RIBU penduduk Yogyakarta memebanjiri kediaman ahli perniagaan terkemuka Indonesia Probo Sutejo untuk mendapatkan bantuan zakat. - AGENSI

YOGYAKARTA - Beribu-ribu penduduk membanjiri kediaman ahli perniagaan terkemuka Indonesia Probo Sutejo di Jalan Polowijan, di sini, baru-baru ini.

Penduduk dari pelbagai kawasan di Yogyakarta itu datang ke rumah Probo untuk mendapatkan duit zakat daripada adik tiri kepada bekas Presiden Soeharto itu.

Turki seru rakyatnya tinggalkan Lubnan


3 Syawal 1434 H. [MOD] -

ISTANBUL 10 Ogos - Turki menyeru rakyatnya supaya keluar dari Lubnan ekoran kejadian penculikan dua krew pesawat Turkish Airlines oleh sekumpulan lelaki bersenjata di Beirut.

"Melihatkan kepada situasi semasa, ia adalah penting untuk rakyat kita mengelakkan daripada membuat perjalanan ke Lubnan,’’ kata Kementerian Luar Turki dalam satu kenyataan yang disiarkan dalam laman webnya.

Aidilfitri di seluruh dunia disambut meriah

3 Syawal 1434 H. [MOD] -

penduduk Islam menunaikan solat sunat Aidilfitri di runtuhan Masjid Feroz Shah Kotla berusia lebih 600 tahun di New Delhi, kelmarin. - Reuters

JAKARTA 9 Ogos - Aidilfitri tahun ini disambut meriah oleh umat Islam di seluruh dunia, walaupun pergolakan berlaku di beberapa negara Islam, terutama di negara-negara Arab.

Penyokong Mursi berarak desak kembalikan kuasa Presiden

3 Syawal 1434 H. [MOD] -

KAHERAH 10 Ogos - Beribu-ribu penyokong Mohammed Mursi mula berarak bagi mendesak pihak tentera mengembalikan jawatan bekas Presiden itu, sewaktu Presiden sementara Mesir memberi amaran akan merobohkan khemah-khemah yang di bina penyokong bekas Presiden itu.

Penyokong Mursi membanjiri jalan-jalan raya di tengah Kaherah dan di bandar kedua terbesar di Mesir, Iskandariah, selepas solat Jumaat sambil membawa gambar Presiden yang digulingkan tentera, sambil melaungkan kata-kata mengecam rampasan kuasa tentera pada 3 Julai lalu.