19 Mei 2017

Kesian orang Kuala Kangsar


Pena YDP PAS Kuala Kangsar
19 Mei 2017

Kesian kepada pengundi Kuala Kangsar yang sekian kalinya ditipu dalam isu pembinaan jambatan Manong. Sejak zaman MP Rafidah Aziz sehingga PRK 2016 tidak kurang dari 4 kali majlis pecah tanah dilakukan. Namun bayangnya pun tak nampak sampai sekarang. Bangkitlah rakyat Kuala Kangsar untuk berikan mandat kepada PAS bagi menghantar wakilnya ke Dewan Rakyat pada PRU akan datang.

"Sejahtera Bersama Islam"
"PAS Memimpin Perubahan".

Dato' Drs. Khalil Idham Lim.

PAS Kuala Kangsar jawab fitnah.


Pena YDP Kuala Kangsar

18 Mei 2017

Saya mendapati terdapat unsur2 propaganda untuk menggambarkan PAS Kuala Kangsar dalam keadaan semakin lemah dengan pemberitaan dalam akhbar Sinar Harian seperti yang saya jawab dalam edisi hari ini mengenai 42 orang ahli PAS keluar menyertai PAN.

Oleh itu berhati- hatilah bila membaca berita rekaan dan propaganda mengenai apa sahaja isu yang dikaitkan dengan PAS terutama dari parti lawan kita seperti UMNO, PAN dan rakan-rakannya.

"Sejahtera Bersama Islam"

YDP PAS Kuala Kangsar Rasmi Hari Guru PASTI

SUNGAI SIPUT: 18 Mei 2017, Yang Dipertua PAS Kawasan Kuala Kangsar, Dato' Drs Khalil Idham Lim merasmikan Sambutan Hari Guru PASTI Kawasan Kuala Kangsar yang berlansung Di Warisan Kafe, MH Hotel Sungai Siput hari ini. Turut hadir dalam majlis tersebut Timbalan Pengarah PASTI Perak, Encik Mohd Helmi Affindi bin Ali, Ketua Pemuda PAS Kawasan Kuala Kangsar,  Encik Ahmad Dzorif bin Ramli, Pengerusi PASTI Kawasan Kuala Kangsar, Pengurus PASTI Unit, AJK Dewan Pemuda PAS dan AJK PASTI Kawasan.


Bertemakan pakaian unggu, guru-guru PASTI Kawasan Kuala Kangsar menampilkan wajah ceria hadir ke Sambutan Hari Guru PASTI Kawasan Kuala Kangsar pada tahun ini. Lebih 35 orang guru yang hadir.

Khutbah Jumaat : Kesatuan Kunci Kekuatan Ummah

*KHUTBAH JUMAAT - 22 SYA'ABAN 1438 / 19 MEI 2017*
```KESATUAN KUNCI KEKUATAN UMMAH```

*Khutbah Pertama*

الْحَمْدُ لِلَّهِ الْقَائِلِ:
وَمَا كَانَ النَّاسُ إِلَّا أُمَّةً وَاحِدَةً فَاخْتَلَفُوا ۚ وَلَوْلَا كَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِن رَّبِّكَ لَقُضِيَ بَيْنَهُمْ فِيمَا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ ﴿١٩﴾

Bermaksud: _*"Dan tidaklah manusia pada mulanya melainkan umat yang satu, kemudian mereka berselisih. Dan kalaulah tidak kerana ketetapan yang telah terdahulu dari Tuhanmu, tentulah telah diputuskan hukuman di antara mereka mengenai apa yang mereka perselisihkan itu".*_ (Surah Yunus Ayat 19)

اَشْهَدُ اَنْ لاَ إِلَــهَ اِلاَّ الله وَحْدَهُ لاَشَرِيْكَ لَهُ، وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ.
اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَرِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ خَاتَمِ الْأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَالِينَ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِينَ.
أَمَّا بَعْدُ، فَيَا عِبَادَ الله! اِتَّقُوْا الله اُوْصِيْكُمْ وَاِيـَّايَ بِتَقْوَى الله وَطَاعَتِهِ فَقَدْ فَازَ الْمُتَّقُوْنَ.