15 Oktober 2008

PANDANGAN SERONG TERHADAP ISLAM TELAH PUN BERAKHIR
SUNGAI SIPUT,12 Okt:- Pandangan serong terhadap Islam sejak 50 tahun lalu telah berakhir pada Pilihan Raya yang lepas apabila kaum Cina dan India memberi sokongan kepada calon-calon PAS. Demikian antara ucapan ADUN Titi Serong, Drs.Khalil Idham Lim dalam program Hari Terbuka PAS kawasan Sungai Siput di sini hari ini. Pada Program tersebut, Drs. Khalil meminta para hadirin memberi tepukan gemuruh kepada kaum Cina yang hadir kerana nenek moyang mereka lebih dulu memeluk Islam.

"Parti PAS ditakut-takutkan kepada orang Cina dan India, kononnnya kalau kami menang orang Cina tidak boleh makan babi, tidak boleh mempunyai kuil dan berbagai lagi", namun sekarang ini pembohongan tersebut tidak dipercayai lagi", katanya.

CINA LEBIH RAMAI MASUK SYURGA DARI ORANG MELAYU

BUKIT GANTANG, 12 Okt:-Lebih ramai orang cina akan masuk syurga berbanding orang melayu kerana jumlah orang cina yang beragama Islam ialah 100 juta berbanding orang melayu hanya sekitar 10 juta sahaja. Demikian ucapan ADUN Titi Serong, Drs. Khalil Idham Lim di Program Hari Terbuka Aidilfitri DUN Trong di sini hari ini.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak menikmati hidangan

Program yang dianjurkan oleh Pusat khidmat DUN Trong itu dihadiri oleh pelbagai kaum termasuk kaum Cina dan India.

Kaum Cina yang hadir mendengar ucapan ADUN Titi Serong

Hadir sama dalam program itu ialah bekas calon DUN tersebut merangkap Penyelia DUN, Ust. N0r Azli Musa dan Timbalan Ketua Pemuda PAS Negeri Perak,Ust.Mustafa Wahab.

Penyampaian cendermata berupa baju rasmi daripada PAS Padang Gajah kepada Ust NorAzli