12 Julai 2013

Pastikan makanan di pasar Ramadhan selamat


3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Dalam beberapa tahun yang lepas, Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) menyuarakan kebimbangan berhubung laporan sampel makanan yang diambil secara rambang oleh pihak berkuasa kesihatan dan CAP di beberapa gerai-gerai di Pasar Ramadhan didapati mengandungi bakteria patogenik berbahaya seperti E. Coli dan Salmonella.

Zahid dicabar buktikan jenayah bekas tahanan EO


3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mencabar Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi membuktikan kenyataan bahawa 90 peratus jenayah di Malaysia dilakukan bekas tahanan Ordinan Darurat (EO).

Hadi kesal pemimpin Islam sokong Mursi digulingkan

Abdul Hadi Awang
3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -SHAH ALAM – Pas kesal dengan pendirian beberapa pemimpin negara Islam yang seolah-olah ‘mengiktiraf’ kerajaan interim Mesir di sebalik ucapan tahniah yang diungkapkan biarpun mengetahui kejayaan itu dicapai secara rampasan kuasa.
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, keadaan itu diburukkan lagi apabila golongan ulama turut bersekongkol dengan pemimpin terbabit yang kononnya menyokong kehendak rakyat.
Sedangkan kata Abdul Hadi, dalam masa yang sama, individu berkenaan turut menyokong tindakan zalim kerajaan tentera terbabit sedangkan Presiden Mesir, Mohamed Mursi yang dipilih secara sah oleh rakyat secara demokrasi pada pilihan raya lalu.

Persada teruskan program rai anak yatim, ibu tunggal


3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -KUALA LUMPUR: Majlis berbuka puasa Amal anjuran Persatuan Anak Kelantan Darul Naim Selangor dan Kuala Lumpur (PERSADA) merupakan program tahunan yang diadakan setiap kali tibanya bulan Ramadhan.  


PAS lawan BN di Kuala Besut

3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily.

BESUT:
 Hanya PAS dan Barisan Nasional (BN) sahaja mengemukakan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Kuala Besut.

Pada penamaan yang berakhir sebentar tadi, PRK Kuala Besut menyaksikan pertembungan antara calon PAS, Azlan @ Endot Yusof (gambar) dengan calon BN, Tengku Zaihan Che Ku Abdul Rahman.

Dataran Raba'ah sesak, himpunan raksasa hari ini

3 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


MESIR:Puluhan juta para penyokong Dr Muhammad Morsi dari seluruh Mesir dijangka akan memenuhi bandar Kaherah hari ini ekoran pengumuman himpunan raksasa oleh pertubuhan Gabungan Kerjasama Kebangsaan yang dianggotai puluhan pertubuhan dan parti politik.