04 Februari 2022

Utusan Khas PM sempurnakan lawatan empat hari ke Qatar

 

PUTRAJAYA: Utusan Khas Perdana Menteri Ke Timur Tengah, Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang telah menyempurnakan lawatan kerja selama empat hari ke Qatar pada 31 Januari hingga 4 Februari  dengan mandat dan persetujuan Perdana Menteri, Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob.

UMMAH BERSEDIA MENJADI PENGANJUR SIDANG MUAFAKAT PERPADUAN UMMAT DIANTARA PEMIMPIN POLITIK DAN NGO ISLAMGerakan Pembela Ummah (UMMAH) telah meneliti dengan penuh minat dan harapan kenyataan yang telah dikeluarkan oleh Tan Sri Anuar Musa yang melihat bahawa satu pertemuan penting diantara pemimpin politik Melayu dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Melayu Islam harus diadakan sebelum menjelangnya Pilihanraya Umum ke-15 (PRU15) nanti.

Tiada SOP khusus untuk solat Terawih

 Gambar hiasan

Gambar hiasan

PUTRAJAYA: Kerajaan tidak akan membuat sebarang prosedur operasi standard (SOP) khusus untuk solat Terawih, sebaliknya hanya menggunakan garis panduan sedia ada.

Saham Meta jatuh: Zuckerberg hilang AS$29 bilion dalam sehari

 

CALIFORNIA: Mark Zuckerberg kehilangan pendapatan dengan nilai bersih AS$29 bilion (RM121 bilion) dalam tempoh sehari pada Khamis (3 Feb) apabila saham Meta Platforms mencatatkan rekod kejatuhan yang tinggi.

Salah, Mane berentap di final

 

YAOUNDE, Cameroon: Mesir yang diketuai Mohamed Salah mara ke final Piala Negara-Negara Afrika (Afcon) selepas menyingkirkan tuan rumah, Cameroon menerusi penentuan sepakan penalti 3-1, awal pagi tadi.

Perjelas SOP, tarikh sebenar umrah

 

KERATAN laporan Utusan Online baru-baru ini.

PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan serta Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya digesa memuktamadkan prosedur operasi standard (SOP) dan tarikh sebenar bagi perjalanan umrah yang sepatutnya pada 8 Februari ini.