26 Ogos 2014

Khalid letak jawatan, tiada p'raya negeri

30 Syawal 1435. [MOD] -

  • Tan Sri Khalid Ibrahim hari ini memohon meletakkan jawatan sebagai menteri besar Selangor.

    Menurut kenyataan istana, sultan bagaimanapun menangguh menerima peletakan jawatan itu sehingga penggantinya ditentukan.

PAS maklum keputusan kepada Pakatan Rakyat

30 Syawal 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: PAS telah memaklumkan keputusan terbaru Mesyuarat PAS Pusat semalam kepada Pakatan Rakyat.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, keputusan itu telah dimaklumkan secara rasmi kepada Sekretariat Pakatan Rakyat sejurus selesai mesyuarat semalam.

"Ya, kita telah maklumkan keputusan itu secara rasmi kepada Sekretariat Pakatan Rakyat," kata beliau kepada Harakahdaily.

Nasib Khalid dan Wan Azizah diketahui hari ini

30 Syawal 1435. [MOD] -

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan menghadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini bagi mendapatkan nasihat baginda berhubung kedudukan beliau sebagai Menteri Besar.
Abdul Khalid berkata, beliau akan menghadap baginda pada pukul 2.30 petang , namun enggan memaklumkan lokasinya.

Arab Saudi peroleh RM26.88 bilion melalui ibadah haji

30 Syawal 1435. [MOD] -

MEKAH 26 Ogos - Kerajaan Arab Saudi dianggarkan bakal memperoleh pendapatan berjumlah AS$8.5 bilion (RM26.88 bilion) hasil daripada ibadah haji yang akan dijalankan pada bulan Oktober ini, lapor satu kajian yang keluarkan semalam.

Dewan Perniagaan Mekah memberitahu, hasil pendapatan pada tahun ini meningkat sebanyak tiga peratus berbanding tahun lepas.

Kajian yang dijalankan mendapati kira-kira 1.98 juta umat Islam akan berangkat ke tanah suci Mekah pada tahun ini, dengan 1.38 juta atau 70 peratus daripadanya merupakan jemaah luar negara. - AFP