06 Jun 2014

WhatsApp sasar sumbang 1 bilion pengguna baru kepada Facebook

9 Sya'aban 1435. [MOD] -

PALO ALTO, California: Walaupun sukar meningkatkan penggunaan di Amerika Syarikat dan beberapa pasaran lain, Pengasas Bersama WhatsApp Brian Acton yakin syarikat akan memberi sumbangan penting kepada bakal pemiliknya, Facebook Inc. 

“Memang mencabar untuk terus berkembang di Amerika Syarikat. Begitu juga di Jepun dan Taiwan, tetapi kami boleh lebih berjaya dengan usaha lebih keras,” katanya pada StartX, forum untuk syarikat pemula yang diadakan dengan kerjasama Stanford University di sini malam tadi. 

'Enakmen baru Johor langgar prinsip tanggungjawab'

9 Sya'aban 1435. [MOD] -


Pakar perlembangaan Abdul Aziz Bari berkata cadangan enakmen baru yang memberi kuasa yang luas ke atas Sultan Johor dalam satu lembaga perumahan adalah satu perkara aneh.

Malaysia akan rayu tambah kuota haji

9 Sya'aban 1435. [MOD] -Malaysia akan cuba mendapatkan kuota tambahan jemaah haji daripada kerajaan Arab Saudi bagi membolehkan lebih ramai umat Islam menunaikan ibadah itu pada tahun ini, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Presiden PAS boleh keluar wad sehari dua lagi

9 Sya'aban 1435. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Keadaan Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang kini sedang dirawat di wad hospital Medipol Universite Hastanesi, Istanbul bertambah baik.

Setiausaha Politiknya, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, semalam doktor pakar yang merawat Tuan Guru Abdul Hadi memberitahu, dengan perkembangan positif itu, kemungkinan besar beliau akan dibenar keluar hospital dalam sedikit masa lagi.

Presiden PAS makin pulih, terima kunjungan pelbagai pihak

9 Sya'aban 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Sejak dipindahkan ke wad biasa kelmarin, Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang tidak putus-putus menerima kunjungan dari pelbagai pihak.

Semalam, beliau turut menerima kunjungan Sheikh Yussof Nada iaitu salah seorang pimpinan Ikhwan Muslimin Mesir di zaman Imam Hassan al-Banna.