28 Januari 2014

BN akan tanding DUN Kajang - Muhyiddin

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
BN akan tanding DUN Kajang - MuhyiddinTIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyampaikan sijil dan pingat Perkhidmatan Cemerlang kepada Datuk Marina Chin Abdullah pada Majlis Penyampaian Amanat Tahun Baru Kementerian Pendidikan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya, hari ini. - Foto Fariz Iswadi Ismail
PUTRAJAYA: Barisan Nasional (BN) bersedia untuk meletakkan calon bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. 

4 lelaki larikan van syarikat keselamatan bawa wang tunai RM3.3 juta

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -

KUALA SELANGOR: Empat lelaki melarikan sebuah van syarikat keselamatan yang membawa wang tunai RM3.3 juta dalam kejadian samun di sebuah stesen minyak di Ijok, kira-kira jam 10 pagi tadi. 

Dalam kejadian itu, empat pengawal keselamatan yang berada di dalam van turut dilarikan ke sebuah ladang kelapa sawit yang terletak kira-kira satu kilometer dari tempat kejadian sebelum suspek membakar van berkenaan selepas memindahkan sembilan beg berisi wang ke kenderaan lain. 

Sweden: Anak Pasangan Dipindahkan Kepada Keluarga Islam Dalam Masa Terdekat

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -

Gambar tiga anak lelaki pasangan Azizul Raheem Awalludin dan Shalwati Norshal, Ammar (tengah), Adam (kiri) dan Ariff (kanan). Gambar dimuatnaik di Facebook Ammar pada 1 Januari 2014.
STOCKHOLM: Khidmat Sosial Stockholm akan memindahkan anak pasangan Malaysia yang ditahan pihak berkuasa tempatan sebelum ini kepada sebuah keluarga Islam Malaysia dalam masa terdekat.

Kembara dakwah di Tawau dan Sandakan

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
Gerimis menyapa kami apabila tiba menjejak kaki di Tawau, bandar paling jauh dari Semenanjung Malaysia dan bersebelahan dengan Indonesia. Bumi Tawau adalah paling subur dengan pusat pengajian Islam di negeri bawah bayu itu, bermula dengan pusat pra sekolah PASTI sehinggalah madrasah al hidayah yang semakin menampung permintaan anak-anak tempatan untuk menggali ilmu agama. Gerakan Islam juga bertapak subur di Tawau sejak dekad 80an dimana penjawat awam dari Semenanjung telah menyebarkan dakwah dan fikrah kepada anak tempatan.

PAS, DAP sokong Anwar tanding di Kajang

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -

PETALING JAYA: PAS hari ini menyatakan sokongan penuh terhadap keputusan PKR yang meletakkan ketua umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kajang.

Naib Presiden PAS, Slahudin Ayub berkata, PAS sebagai sebuah komponen dalam Pakatan Rakyat sentiasa mendokong semangat kebersamaan dan muafakat bersama PKR dan juga DAP.

"Ini semangat yang ada dalam Pakatan Rakyat, setiap parti akan memberi sokongan sepenuhnya bagi memastikan kemenangan itu milik Pakatan Rakyat, khususnya (kali ini) PKR," jelas beliau kepada Harakahdaily.

MB: Anwar sah tanding kerusi DUN Kajang

26 Rabiul Awal 1435. [MOD] -


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan bertanding di kerusi DUN Kajang yang kosong apabila penyandangnya, Lee Chin Chen dari PKR meletakkan jawatan semalam, umum Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.