25 Ogos 2013

Rumah Terbuka Aidilfitri PAS meriah

18 Syawal 1434 H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Lebih 20 menu istimewa disediakan buat pengunjung Rumah Terbuka Aidilfitri PAS bertempat di Kelab sultan sulaiman hari ini.

Piala malaysia : Selangor 1-2 ATM

18 Syawal 1434 H. [MOD] -

PIALA MALAYSIA 2013...Pemain Selangor Mohd Asraruddin membuat percubaan sambil dihalang pemain ATM Hairuddin Omar (kanan) semasa perlawanan Piala Malaysia 2013 di Stadium Shah Alam di Selangor pada Sabtu.
Kedudukan separuh masa pertama Selangor 1-2 ATM. -Foto BERNAMA

Guru Mexico lancar demonstrasi

18 Syawal 1434 H. [MOD] -

MEXICO CITY 24 Ogos - Beribu-ribu guru Mexico melancarkan demonstrasi dengan menghalang laluan utama ke lapangan terbang antarabangsa Mexico City, semalam dalam usaha mereka menggagalkan pembaharuan pendidikan di negara ini.

Mereka malah berikrar untuk merampas terminal itu.

Polis dikerah untuk menghalang perarakan tersebut.

Mesir buka semula sempadan Rafah


18 Syawal 1434 H. [MOD] -

GAZA 25 Ogos - Kerajaan sementara Mesir semalam membuka semula sempadan Rafah yang menghubungkan Semenanjung Gaza selepas laluan itu ditutup selama empat hari.

Keputusan tersebut sekali gus membolehkan beribu-ribu orang yang terkandas untuk masuk atau keluar dari wilayah Palestin yang dikuasai pergerakan Hamas.

Pakistan bebas 337 tahanan India

18 Syawal 1434 H. [MOD] -

ISLAMABAD 25 Ogos - Kerajaan baharu Pakistan semalam membebaskan 337 tahanan India, kebanyakannya nelayan, sebagai langkah memperbaiki hubungan dengan negara jirannya itu.

Kesemua tahanan berkenaan, termasuk nelayan yang ditangkap kerana memasuk perairan Pakistan lebih dua tahun lalu, dibenarkan pulang ke rumah masing-masing melalui laluan di sempadan Wagah yang terletak antara bandar Lahore dan Amritsar, India.