02 Februari 2022

Zuraidin tawar diri ganti Ahmad

 Zuraidin tawar diri tanding jawatan presiden PSM.

Zuraidin tawar diri tanding jawatan presiden PSM.

KOTA BHARU: Presiden Gabungan Sepak Takraw Kelantan (GASTAK), Zuraidin Abdullah hari ini mengumumkan untuk bertanding jawatan presiden Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM) pada mesyuarat agung tahunan (AGM) badan induk itu yang akan diadakan 12 Februari ini.

Cuti tamat, lebuh raya utama sesak ke Kuala Lumpur

 Keadaan Lebuhraya Utara Selatan dekat Tapah menghala ke Kuala Lumpur yang dilaporkan oleh LLM menerusi Twitter - Foto NSTP/Twitter LLM

Keadaan Lebuhraya Utara Selatan dekat Tapah menghala ke Kuala Lumpur yang dilaporkan oleh LLM menerusi Twitter - Foto NSTP/Twitter LLM

KUALA LUMPUR: Aliran trafik di beberapa kawasan di sekitar lebuh raya utama mula sesak selepas orang ramai tamat cuti umum sempena Tahun Baharu Cina, hari ini.

Beristiqamah bersama Islam memperkasakan PAS

 

SEMUA pihak dapat menyaksikan sendiri sejarah PAS sebagai sebuah parti yang paling berpengalaman dalam mengadakan persefahaman dengan semua parti daripada pelbagai aliran, pendekatan dan ideologi. Bermula dengan parti paling kanan seperti UMNO, dan pecahannya seperti Parti Negara, Parti Semangat 46 sehinggalah parti paling kiri yang berfahaman sosialis.

Tidak perlu polemikkan urusan ditangani pimpinan

 

TAIPING: Ahli-ahli PAS mesti fokus kepada gerak kerja semasa tadbir urus parti dan kerajaan serta menggiatkan kerja melaksanakan strategi telah disusun untuk PRU15 tanpa mempolemikkan perbincangan peringkat pimpinan.

Tidak campur siasatan RCI Tabung Haji – Idris

 

IDRIS Ahmad (dua dari kanan) meninjau kerja-kerja membaik pulih rumah penduduk yang terjejas akibat dipukul ribut di Kampung Tawas, Ipoh, Perak, hari ini. - FOTO/ZULFACHRI ZULKIFLI

IPOH: Kerajaan tidak akan mencampuri siasatan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung isu berbangkit mengenai Tabung Haji (TH).

Najib perlu perjelas isu pinjaman tiga bank RM2.5b

 

MOHD. SOLIHAN BADRI

JOHOR BAHRU: Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak harus menjelaskan kedudukan sebenar proses kelulusan pinjaman sebanyak RM2.5 bilion tanpa cagaran kepada syarikat berkaitan judi iaitu Genting Hong Kong pada tahun 2012.

Siapakah sanggup menjadi pengkhianat?

 

DALAM suasana hangat Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor sekarang, terdapat ura-ura Parlimen juga akan dibubarkan bagi membolehkan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU 15) dilangsungkan.

Spekulasi ini bertiup kerana tiga faktor: