11 Ogos 2014

Sultan Selangor perkenan Khalid kekal sebagai MB

15 Syawal 1435. [MOD] -

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau kekal sebagai Menteri Besar Selangor setelah diperkenankan Sultan Selangor hari ini. – Gambar The Malaysian Insider, 11 Ogos, 2014.

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau kekal sebagai Menteri Besar Selangor setelah diperkenankan Sultan Selangor hari ini. – Gambar The Malaysian Insider, 11 Ogos, 2014.Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan akan terus menjalankan tugasnya walaupun dipecat PKR kerana Sultan Selangor berpuas hati dengan penjelasannya masih mendapat sokongan majoriti Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun).

Isu MB: Exco PAS S'gor jalan tugas seperti biasa

15 Syawal 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Keempat-empat Exco PAS Kerajaan Selangor akan terus menjalankan tugas mereka seperti biasa di bawah pentadbiran Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim, demikian tegas Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali.

Mustafa berkata, ini kerana kerajaan negeri masih lagi wujud dan berfungsi seperti biasa, sebelum menunggu pengumuman terbaru daripada PAS Pusat.

"Kerajaan masih ada, jadi mereka hendaklah menjalankan tugas sebagaimana biasa sehingga ada keputusan baru," katanya kepadaHarakahdaily.

Khalid: Saya amat berpuas hati hasil mesyuarat

15 Syawal 1435. [MOD] -


Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim berkata beliau amat berpuas hati dengan hasil mesyuarat Majlis Dewan Diraja Selangor yang membincangkan kedudukannya sebagai menteri besar.

MB Selangor tiba di Istana Alam Shah, hadiri mesyuarat Majlis Diraja

15 Syawal 1435. [MOD] -

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tiba di Istana Alam, Klang jam 9 pagi tadi untuk menghadiri Mesyuarat Dewan Diraja Selangor. Gambar fail The Malaysian Insider.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tiba di Istana Alam, Klang jam 9 pagi tadi untuk menghadiri Mesyuarat Dewan Diraja Selangor. Gambar fail The Malaysian Insider.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tiba di Istana Alam Shah, Klang kira-kira jam 9 pagi tadi bagi menghadiri Mesyuarat Dewan Diraja Selangor untuk bincang mengenai kedudukannya sebagai ketua pentadbiran negeri selepas dipecat keahliannya pada Sabtu oleh pimpinan PKR.

Isu MB: Pimpinan PAS dan PR tunggu tarikh 17 Ogos

15 Syawal 1435. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Pimpinan PAS dan PKR hari ini mengambil sikap tidak mahu mengulas lanjut berhubung perkembangan terkini kerajaan Selangor ekoran pemecatan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim oleh PKR semalam.


Masing-masing menyatakan akan menunggu tarikh 17 Ogos ini yang mana  PAS Pusat akan bermesyuarat bagi melihat apakah jalan penyelesaian seterusnya merungkaikan isu Menteri Besar Selangor itu.

"Saya rasa sebulan ini 'mood' raya dan kita kena raya. Hari ini hari raya dan wartawan jaga mood hari raya, jangan bercakap selain dari hari raya. Lepas Syawal kita bercakap insya Allah," kata Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Mahfuz Omar sebaik sahaja diserbu wartawan di rumah terbuka PAS hari ini.

Isu Khalid: PAS akan terus bersama Pakatan Rakyat

15 Syawal 1435. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menegaskan parti itu akan terus bersama dengan Pakatan Rakyat.
Beliau menyatakan demikian sebagai respons kepada tindakan PKR memecat keahlian Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim daripada parti itu, semalam.

Sehubungan itu, beliau mengingatkan kepada semua peringkat kepimpinan parti, ahli dan para penyokong supaya bertenang dalam menghadapi konflik politik yang sedang di Selangor kini.

Pesawat Iran terhempas, 40 meninggal dunia

15 Syawal 1435. [MOD] -


Sebuah pesawat milik Iran terhempas tidak lama selepas berlepas daripada lapangan terbang Iran dan mengorbankan kesemua 40 penumpangnya, lapor agensi berita Irna, yang memetik Persatuan Bulan Sabit Iran.