22 Ogos 2021

54.3 peratus populasi Malaysia lengkap dua dos vaksin


KUALA LUMPUR - Sebanyak 54.3 peratus atau 12,718,701 populasi di negara ini telah melengkapkan dos suntikan vaksin Covid-19 setakat semalam, demikian menurut Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin Covid-19 (JKJAV).

'Raja sungai' jana pendapatan lumayan

 ZULFADLY bersama ternakan ikan kelahnya di Tebat Sanctuary, Kampung Simpang Gelami, baru-baru ini. FOTO Bernama

ZULFADLY bersama ternakan ikan kelahnya di Tebat Sanctuary, Kampung Simpang Gelami, baru-baru ini. FOTO Bernama

Jelebu: Minat mendalam terhadap penternakan ikan kelah yang berpotensi besar dalam pasaran tempatan, mendorong seorang pemuda di sini, tekad meninggalkan kerjayanya dalam bidang penyiaran sejak enam tahun lalu, bagi mengusahakan ternakan 'raja sungai' itu.

Sifat-sifat munafiq mencipta integriti palsu

 

SEMUA orang bercakap tentang perlunya nilai integriti dalam segala urusan, khususnya urusan politik kenegaraan yang merupakan suatu amanah paling besar kerana ia menjadi payung kepada semua urusan yang lain.

Ucapan sulung Perdana Menteri ke-9 petang ini

 

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob akan menyampaikan ucapan sulung sebagai Perdana Menteri kesembilan pada jam 5.30 petang ini.

HIMPUNAN : SOLIDARITI NGO BENTUK KERAJAAN YANG BERSIH DAN BERINTEGRITI

Allah SWT telah permudahkan segala urusan lstiadat Pengurniaan Suratcara Pelantikan dan Mengangkat serta Menandatangani Sumpah Jawatan sebagai Perdana Menteri ke 9 oleh Yang di-Pertuan Agong kepada YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob yang berlangsung pada jam 2.30 petang tadi di lstana Negara.