27 Julai 2013

PAS kutuk serangan, angka kematian terus meningkat

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

(A
ntara jenazah penyokong Morsi yang terkorban diserang menjelang sahur di hadapan Universiti Al-Azhar pagi tadi)

KUALA LUMPUR: PAS mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tentera Mesir yang menggunakan kekerasan serta bedilan peluru hidup ke arah penyokong Morsi yang mengakibatkan ratusan lagi terkorban dalam insiden terbaru malam tadi.

Guan Eng: Saya tak pernah janji siasat doktor 'rasis'

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

  • Ketua Menteri  Lim Guan Eng berkata, beliau tidak pernah berjanji - secara lisan atau bertulis - untuk menyiasat dakwaan doktor 'rasis' kerana beliau tidak mempunyai kuasa untuk berbuat demikian kerana hospital terletak di bawah bidangkuasa kerajaan pusat.

Pembangkang ancam boikot pilihan raya Presiden

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

ISLAMABAD 27 Julai - Parti pembangkang utama Pakistan semalam mengumumkan akan memboikot pilihan raya Presiden negara ini sebagai membantah langkah mahkamah membenarkan pengundian diadakan lebih awal.

UMNO 6 negeri dirombak

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

Kuala Lumpur: UMNO merombak kepemimpinan negeri dengan membuat perubahan enam Pengerusi dan Timbalan Pengerusi untuk memperkukuhkan parti selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) pada Mei lalu.

Polis Mesir tembak mati 23 penyokong Morsi

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

KAHERAH: Polis Mesir menembak mati 23 penyokong Mohamed Morsi manakala beratus lagi cedera dalam satu tunjuk perasaan besar-besaran di kaherah, awal pagi ini.

Mesir: Diserang menjelang sahur, 10 terkorban

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-

MESIR: Himpunan aman besar-besaran"Jumaat Furqan" oleh penyokong Morsiyang berlangsung bermula selepas solat Jumaat semalam menyaksikan sekali lagi berdepan tindakan kejam polis dan tenteraMesir yang melancarkan serangan berdarah kepada mereka.

Pro Sisi dijamu makan, pro Morsi dijamu peluru

18 Ramadhan 1434 H. [MOD]

(Serangan di Masjid Qaid Ibrahim, Iskandariah malam tadi yang menyaksikan 7 terkorban)

MESIR: Ikhwan Muslimin mengecam tindakan 'double standard' pihak tentera yang menyerang penyokong Morsi dibeberapa kawasan awal pagi tadi sehingga mengakibatkan puluhan lagi terkorban.

Gempa kuat 12,250km barat daya Pontian

18 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

  • Gempa bumi kuat berukuran 6.1 pada skala Richter melanda kawasan South Sandwich Islands pada 5.33 pagi ini, menurut Jabatan Meteorologi Malaysia.