22 Jun 2013

Husam dibawa ke IPD Pengkalan Chepa Harakahdaily, 22 Jun 2013

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS, Husam Musa yang ditahan di Balai Polis Ampang petang tadi, kini dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Pengkalan Chepa, Kelantan.

Menurut maklumat yang diterima Harakahdaily, Adun Salor itu dibawa dengan kereta proton Waja polis kira-kira jam 6 petang tadi.

Himpunan tamat, aman tanpa provokasi

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -


5.45pm: Penganjur mengumumkan himpunan aman Black 505 secara rasminya tamat. Bagaimanapun mereka turut memaklumkan terdapat sekitar 30 khemah anak muda yang akan berkhemah di Padang Merbok sehingga tuntutan agar SPR meletak jawatan ditunaikan.

Penganjur menjangkakan jumlah itu akan mencecah kepada sekurang-kurang 100 khemah menjelang malam ini

Kualiti udara Muar sangat berbahaya, IPU catat 453

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

MUAR: Kualiti udara di daerah Muar kini berada pada tahap sangat berbahaya dengan Indeks Pencemaran Udara (IPU) mencatat bacaan 453 pada pukul 4 petang hari ini.
Pengerusi Bencana Alam (Pencemaran Udara dan Jerebu) Daerah Muar, Abdul Rahman Mohamed Dewam, berkata kualiti udara di daerah itu mencatat kemerosotan sejak awal pagi dengan bacaan IPU 276 pada 7 pagi, 312 (8 pagi), 338 (9 pagi), 360 (10 pagi) dan 373 (11 pagi hingga 12 tengah hari).

Anwar ,jangan sia-siakan perjuangan ini.

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

5.50pm: Padang Merbok - Sebanyak 30 buah khemah  telah didirikan di atas Padang  Merbok. 

Jurucakap SMM, Ehsan berkata, mereka menjangkakan seramai  100 orang  yang akan berkhemah pada hari ini. 

Terkini : Gambar Dato' Husam di Balai Polis Ampang

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

Naib Presiden PAS,  Dato Husam Musa yg dilaporkan di tahann pihak Polis dan di bawa ke Balai polis Ampang petang ini. (Gambar WhatsApp : Anissofyan)Sekitar Himpunan Black 505

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

Para peserta Perhimpunan Black 505 berarak menuju ke Padang Merbok di Kuala Lumpur pada petang Sabtu. Foto NORAFIFI EHSAN/The Star 

Lampu Isyarat Dan Jalan Baru Taman Delight Masih Tutup

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -


MIRI – Penduduk di Taman Tunku menanti dengan penuh harapan sampai bila lampu isyarat boleh digunakan setelah sekian lama tidak berfungsi di jalan baru Taman Delight, kawasan perumahan Lambir.

Lebih 55, 000 hadir Himpunan Black 505

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

4.55pm:Penganjur mengumumkan beberapa khemah yang didirikan oleh sekumpulan pemuda di kawasan luar himpunan di rampas dan beberapa orang dari mereka ditahan.

Husam ditahan mengikut Akta Hasutan

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

  • Naib presiden PAS Husam Musa dipetik dari laporan portal Malaysiakini dipetik sebagai berkata beliau hari ini ditahan polis untuk siasatan mengikut Akta Hasutan. 

Terkini Himpunan Black 505

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-


4.20pm: Penganjur mengumumkan ketibaan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang hadir bersama isteri Datuk Seri Wan Azizah.

Laporan langsung himpunan aman Black 505

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

Himpunan aman Black 505 berjalan dengan lancar dengan dihadiri oleh ribuan peserta dari seluruh negara. Berikut adalah lintas langsung seperti yang kami petik dari Harakahdaily.

Laporan terkini Himpunan 'Black 505'.

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

Himpunan Black 505 berjalan dalam keadaan aman seperti lintas langsung oleh Malaysiakini .

Sidang Dewan Rakyat bermula Isnin dengan angkat sumpah Ahli Parlimen

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Persidangan pertama Dewan Rakyat yang akan bermula Isnin ini dijangka mendapat perhatian ramai terutamanya selepas banyak spekulasi yang melabelkan mesyuarat kali ini akan lebih 'hangat'.

Borak-borak politik masyarakat Malaysia juga tentunya bertambah rancak jika sidang Dewan Rakyat itu disiarkan secara langsung bagi sesi soal jawab selama sejam, seperti dinyatakan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dalam laman sosial Facebooknya baru-baru ini.

Suasana di Padang Merbok mulai meriah

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily/-
KUALA LUMPUR: Suasana di Padang Merbok di sini mulai meriah pagi ini menjelang himpunan aman Black 505 jam 2.00 petang nanti

Perhimpunan Black 505 ke Kuala Lumpur, kehadiran anggota polis kecil

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -

Perhimpunan Black 505 anjuran Pakatan Rakyat (PR) bagi membantah dakwaan penipuan Pilihan Raya 2013 akhirnya sampai ke Kuala Lumpur dengan orang ramai mula membanjiri lokasi-lokasi ditetapkan oleh penganjur sebelum berarak ke Padang Merbok.

Terdapat tujuh lokasi ditetapkan seperti Brickfields, Sogo, Ibu Pejabat PAS, Masjid Negara, Pekeliling, Jalan Sultan dan Universiti Malaya.

'Black 505': Peserta berhimpun di tujuh lokasi

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -
Malaysiakini/-

  • Walau berdepan kesulitan dan amaran keras pihak berkuasa, Pakatan Rakyat meneruskan acara kemuncak perhimpunan 'Black 505' di Padang Merbok, Kuala Lumpur hari ini.

Indonesia umum kenaikan harga gasolin, diesel 44 peratus

13 Syaaban 1434 H. [MOD] -


JAKARTA: Indonesia mengumumkan kenaikan harga minyak sehingga 44 peratus walaupun mendapat tentangan daripada pelbagai pihak mendesak kerajaan supaya terus memberikan subsidi bagi membolehkan harga bahan bakar itu kekal rendah seperti yang dirasai rakyat negara itu untuk beberapa tahun sebelum ini.

PM Palestin tarik balik peletakan jawatan

13 Syaaban 1434H.

RAMALLAH: Perdana Menteri Palestin, Rami Hamdallah hari ini menarik balik keputusan peletakan jawatannya sehari selepas menyerahkannya kepada Presiden Mahmud Abbas.

Huru-hara: Rafizi nafi kenyataan ketua polis KL

13 Syaaban 1434H.
Harakahdaily.

KUALA LUMPUR: Penganjur himpunan Black 505 di Padang Merbok esok menafikan sekeras-kerasnya kenyataan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Salleh yang menuduh kononnya terdapat arahan untuk melakukan provokasi terhadap anggota polis dengan tujuan mencetuskan rusuhan.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli yang terkejut dengan kenyataan itu berkata, pihak polis boleh menilai kesemua kenyataan medianya dan laporan temuramah mengenai kesemua perhimpunan #black505 sebelum ini.