12 Julai 2021

Perjuangan menangani Covid-19 belum selesai

 

SEHINGGA kini, belum ada negara dalam dunia yang boleh mendabik dada sudah berjaya menghadapi penularan wabak pandemik Covid-19, namun tidak ada yang berputus asa.

Kini, muncul pula pelbagai varian baru yang dikatakan paling berbahaya seperti varian Delta dan lain-lain bentuk. Malah, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sendiri telah memberikan amaran kepada semua negara supaya bersiap siaga bagi menghadapi sebarang kemungkinan.

Sampai bila Kerajaan Selangor terus gagal urus Covid.

 

Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) mempersoalkan sampai bila kerajaan Selangor akan terus membiarkan kes positif Covid 19 terus meningkat setiap hari dan menjadi negeri yang tertinggi di Malaysia.

EURO: Ronaldo menang Kasut Emas

 Bintang Portugal, Cristiano Ronaldo. - Foto AFP.

Bintang Portugal, Cristiano Ronaldo. - Foto AFP.

LONDON: Cristiano Ronaldo menambah koleksi anugerah peribadinya apabila memenangi Kasut Emas Euro 2020 selepas Harry Kane dan Raheem Sterling gagal menambah jaringan pada aksi final menentang Itali di Wembley.

COVID-19: Kes global lebih 186.7 juta, 4.029 juta kematian

 Foto AFP

Foto AFP

AMERIKA SYARIKAT: Jumlah kumulatif kes positif COVID-19 di seluruh dunia melebihi 186.7 juta dengan lebih 400,000 kes baharu dikesan dalam tempoh 24 jam lalu.

EURO: Itali juara

 Pemain Itali rai kejayaan muncul juara UEFA EURO 2020 selepas menewaskan England menerusi penentuan sepakan penalti di Stadium Wembley, sebentar tadi. -  Foto EPA

Pemain Itali rai kejayaan muncul juara UEFA EURO 2020 selepas menewaskan England menerusi penentuan sepakan penalti di Stadium Wembley, sebentar tadi. - Foto EPA

LONDON: Itali menjuarai Euro 2020 selepas menewaskan England menerusi sepakan penentuan 3-2 pada aksi final di Wembley, di sini, sebentar tadi.