21 Januari 2014

Lelaki ketagih WhatsApp

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
Manama: Seorang isteri di Yaman meminta mahkamah untuk memaksa suaminya memberi lebih perhatian kepada beliau kerana banyak masa dihabiskan dengan aplikasi WhatsApp di telefon bimbitnya.


Dalam kes yang disifatkan sebagai luar biasa di negara itu, wanita berusia 30-an mendakwa suaminya mengalami ketagihan yang tidak normal terhadap mesej aplikasi mesej telefon bimbit terbabit sehingga mengabaikan isteri dan gagal memenuhi tanggungjawab sebagai seorang lelaki. 

Muhyiddin jelas langkah k'jaan bendung kenaikan harga

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
LONDON: Timbalan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata kerajaan Malaysia telah melaksanakan pelbagai langkah dan strategi untuk mengurangkan kenaikan harga dan kos hidup.

    
Beliau berkata satu daripadanya ialah penubuhan jawatankuasa kabinet, dipengerusikan beliau sendiri, untuk memantau kenaikan kos hidup di dalam negara.

Najib hanya ada satu cara supaya dipuji oleh rakyat

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
KUALA LUMPUR: Selepas dikangkungkan dan ‘diboo’, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya mungkin akan terus menerima lebih banyak signal penolakan daripada rakyat. 


Bagi blogger Shahbudin Husin, trend yang ada memperlihatkan ia tidak akan berhenti setakat ini saja. 

Anak Rosmah digesa semarakkan filem tempatan

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
KUALA LUMPUR: PAS melahirkan kekecewaan dengan penglibatan anak pimpinan negara yang mendakwa sebagai pemimpin Islam, tetapi dalam masa sama menyebarkan eleman yang bertentangan dengan Islam dan budaya timur.

Pengerusi Lajnah Sukan, Rekreasi dan Kebudayaan PAS Pusat, Dr. Muhaimin Sulam (gambar), menegaskan seharusnya filem sebagai medium berpengaruh yang diterbitkan oleh seorang yang beragama Islam tidak menerapkan elemen negatif yang boleh mencemarkan nama baik negara dan pemimpin negara.

Satu lagi mayat mangsa bot karam ditemui

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
DARO (Sarawak): Pasukan mencari menemui satu lagi mayat mangsa bot panjang terbalik di Batang Lassa di sini hari ini, menjadikan 10 mangsa ditemui lemas dalam tragedi Sabtu lepas.

    
Mayat wanita yang dikenali sebagai Ibong bt Rais, 60, ditemui di Tanjung Bubus, Seberang Daro di sini pada pukul 9.02 pagi.

Soalan buat MB, ramaikah rakyat T'ganu di Antartika?

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
MB Terengganu dikatakan akan melawat Antartika. Saya sebagai rakyat negeri Terengganu ingin bertanya kepada MB yang mewakili pihak kerajaan negeri beberapa soalan:


Berapa kos lawatan ini? Siapa yang menanggung kos lawatan ini? Adakah kerajaan sudah membuat kajian tentang manfaat projek ini yang menguntungkan rakyat negeri Terengganu?

Rakyat Malaysia dinasihati berhati-hati di Bangkok

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
BANGKOK: Kedutaan Malaysia di Bangkok semalam menasihatkan rakyat Malaysia yang berkunjung ke bandaraya metropolitan itu agar lebih berhati-hati bila berada di tempat-tempat perkumpulan orang ramai. 

    
Ia juga menasihatkan mereka menjauhkan diri dari kawasan perhimpunan di jalan-jalan utama iaitu; Lumpini, Chaeng Wattana, Asok-Sukhumvit, Ratchaprasong, Pathumwan, Victory Monument dan Lat Phrao. 

Remaja trauma disamun dalam bas

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
KUALA LUMPUR - Seorang remaja lelaki trauma apabila menjadi mangsa samun dua penjenayah bersenjatakan pisau pemotong daging yang menyamar sebagai penumpang sebuah bas mini dalam kejadian di Kajang baru-baru ini.


Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai JD Yeo, 18, berkata, ketika kejadian pada pukul 8 malam, 9 Januari lalu, dia baru lima minit menaiki bas mini tersebut dari Stesen Komuter Kajang untuk pulang ke rumahnya di Taman Reko Jaya di Kajang.

5 lelaki kes tembak rambang diberkas

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
KOTA KINABALU - Polis Sabah telah menahan lima lelaki bagi membantu siasatan berhubung kejadian menembak secara rambang sehingga merosakkan 46 premis di sekitar bandar raya ini pada malam 10 dan 11 Januari lalu, kata Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib.


Beliau berkata, kesemua lelaki berumur dalam lingkungan 30-an itu ditahan pasukan khas yang menjalankan Ops Cermin bagi menyiasat insiden itu.

Anwar Gagal Penuhi Syarat Masuk Jepun

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
PETALING JAYA: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak dibenarkan masuk ke Tokyo kerana didakwa gagal memenuhi syarat yang ditetapkan di bawah undang-undang Imigresen Jepun, kata seorang pegawai Imigresen Jepun.


Menurut pegawai di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, pihak berkuasa mempunyai hak untuk menafikan kemasukan mana-mana individu yang gagal memenuhi syarat ditetapkan di bawah Perkara 7 Kawalan Imigresen dan Akta Pengiktirafan Pelarian.

Pengurus Besar, SU Eksekutif PKNS dipindah ke SUK

19 Rabiul Awal 1435. [MOD] -
KUALA LUMPUR: Kerajaan Negeri Selangor sedia maklum tentang laporan meluas oleh media tentang kedudukan Ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Kemanjuan Negeri Selangor (PKNS) yang memberi gambaran seolah-olah perkara ini melibatkan kepentingan awam yang mendesak.

 
“Kita berpendapat perkembangan tidak sihat ini berlaku kerana spekulasi yang dibuat oleh pelbagai pihak tanpa merujuk kepada fakta yang sahih,” kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam satu kenyataan.