21 Julai 2013

Suhu Kanak-Kanak Terdedah Panas Naik Tiga Kali Ganda Lebih Pantas - Doktor

12 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Suhu di dalam kenderaan yang dibiarkan di bawah panas terik boleh meningkat kepada lebih 50 darjah Celcius dalam masa 20 minit dan menyebabkan kepanasan melampau kepada yang terperangkap di dalamnya.

Gempa bumi kuat gegar ibu kota New Zealand

12 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

WELLINGTON: Satu gempa bumi kuat berukuran 6.9 pada skala Ritcher melanda New Zealand hari ini, menyebabkan gegaran turut dirasai di ibu negara, namun tiada kerosakan dilaporkan.

Gempa itu melanda pada jam 5.09 pagi kira-kira 57 kilometer di selatan-barat daya Wellington pada kedalaman 10.1 kilometer, demikian menurut Agensi Penyelidikan Geologi Amerika Syarikat (USGS).
Ia disusuli satu lagi gempa berukuran 5.5 pada skala Ritcher selang seminit kemudian.
Saksi yang juga penduduk di bandar peranginan Nelson berkata, gegaran itu dapat dirasai selama 30 saat. - AFP

'Sogokan' projek RM377 juta, SPR hanya membisu?

12 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

BESUT: PAS menyifatkan tindakan menunggu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung sogokan yang dilakukan Umno BN terhadap pengundi menjelang Pilihan Raya Kecil (PRK) N.01 Kuala Besut sebagai membuang masa.

Lagi kes ibu tinggal anak dalam kereta

12 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

  • Tidak sampai sehari selepas seorang kanak-kanak lemas dalam kereta ibunya di Subang Jaya, Selangor, seorang lagi budak hampir menerima nasib sama di Kota Kinabalu, malam kelmarin. 

Minta adik kakak semua undi ambo - Che Long

12 Ramadhan 1434 H. [MOD] -

BESUT: Kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kuala Besut yang berbaki tiga hari lagi menyaksikan calon PAS, Endot@Azlan Yusof atau lebih mesra dengan panggilan Che Long semakin popular.

Nama Che Long mula meniti dari ‘bibir ke bibir’ dan ‘mulut ke mulut’ di kalangan rakyat khususnya kepada para pengundi di Dewan Undangan Negeri (Dun) Kuala Besut

Posmen Lambak Surat Dalam Hutan

12 Ram
adhan 1434 H. [MOD] -

Seorang kakitangan Pos Malaysia memeriksa surat-surat yang dilambak oleh posmen di Ukay Heights, Ampang, Selangor.
KUALA LUMPUR: Di sebuah kawasan tersembunyi berhampiran kawasan perumahan mewah di Ukay Heights, Ampang adalah sebuah gaung hijau dengan tumbuh-tumbuhan subur tetapi dicemari dengan 'rahsia hitam'.